Fırında Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk eti beyaz et grubundandır. Tavuk eti hafif olması dolayısıyla çok tercih edilen bir diyet yemeğidir. Özellikle tavuğun göğüs eti yağsız olduğundan yemeklere rahatlıkla koyulup her öğünde yenilebilir. Bu kadar hazmı kolay ve hafif bir eti bir de fırında yapılarak tam bir diyet yemeği hazırlamış oluruz.

Fırında Tavuk Göğsü Malzemeleri
  • 1 tane orta büyüklükte tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 2 tane orta boy patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su
Fırında Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Tavuğun göğüs eti alınıp geniş bir tencere içerisine koyulur. Üstünü kapatacak kadar su ile orta hararetli ısıda kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınıp göğüs eti yumuşayıncaya kadar haşlanır. Pişmesine yakın tuz eklenip yaklaşık beş dakika daha kaynatılır. Eğer tuzu erken eklersek et sertleşir daha geç pişer. Tavuğun göğüs eti haşlanınca küçük küçük doğranır veya didiklenir.

Patatesler soyulup nişastasının gitmesi için yıkanır. Daha sonra halka şeklinde dilimlere kesilir. Fırın tepsisi veya borcam tepsiye ilk olarak patatesler dizilerek yerleştirilir. Patateslerin üzerine haşlanıp doğranmış, göğüs eti dizilir. Çukur bir kâse içine zeytinyağı koyulup üzerine isteğe göre sevilen baharatlar eklenir. Baharatlar zeytinyağı ile karıştırılıp göğüs etinin üzerine dökülür. Aynı kâse içerisine domates salçası koyup üzerine bir çay bardağı sıcak su eklenir. Eğer yemeği daha fazla sulu istersek su miktarı artırılabilir. Bu salçalı su karışımı da tepsiye yavaşça dökülür.

Daha önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıktaki fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Bu süre sonunda tepsi fırından çıkartılıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Tepsi tekrar fırına koyulup kaşar peyniri kızarıncaya kadar bekletilir. Fırında tavuk göğsü sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Fırında Tavuk Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni