Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi

Pudingli Tavuk Göğsü, bilindik tavuk göğsü tarifinden sıkılanlar ve farklı tatlar arayanlar için oldukça lezzetli bir alternatiftir. Tavuk göğsü, genel olarak sütlü tatlılar arasında en çok sevilenlerden biridir. Her yaştan herkesin severek tükettiği bu tatlı, ister yemeklerden sonra ister beş çaylarında sunulabilir. Sütlü bir tatlı olduğu için oldukça hafif ve düşük kalorilidir. Hazırlaması da oldukça kolaydır ve fazla zaman almaz. Bisküvilerden yapılan tatlı tabanı, tavuk göğsüne pasta havası katar. Üzerine kullanılan puding istenilen aromada olabilir.

Malzemeler

Tavuk Göğsü İçin
  • 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 1,5 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Tabanı İçin
  • 2 paket sade pötibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Puding İçin
  • 1 paket hazır çilekli puding
  • 2,5 su bardağı süt

Yapılışı

Pudingli Tavuk Göğsü tarifinde öncelikli olarak tatlı tabanı hazırlanır. Bunun için tavuk göğsü hazırlanmalıdır. Tavuk göğsü kaynarken diğer hazırlıklar yapılabilir. Derin bir tencere içerisine margarin konularak tencere ocağa alınır. Un, kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Üzerine yavaş yavaş soğuk süt eklenerek çırpıcı ile bir taraftan da karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra içerisine şeker eklenir. Şeker eriyince ocağın altı kısılır. Tavuk göğsü kıvamını bulunca üzeri göz göz olur. Bu esnada tencere ocaktan alınır. İçerisine vanilya eklenerek karıştırılır ve bir kenarda bekletilir.

Diğer yandan, sade bisküviler karıştırıcı ile toz haline getirilir ve bir kaseye alınır. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür. Tüm malzemeler iyice özleşene kadar yoğrulur. Dikdörtgen borcamın tabanına bisküviler yayılır. Üzeri elle bastırılarak borcamın her yerine eşit şekilde dağıtılır. Hazırlanan tavuk göğsü pürüzsüz bir kıvam elde edebilmek için karıştırıcı ile çırpılır. Daha sonra bisküvilerin üzerine dökülüp borcama eşit bir şekilde yayılır. Üzeri streç film ile kaplanarak dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında 1 gece dinlenmesi önerilir. Vakti olmayanlar için birkaç saat dinlendirme işlemi de yeterlidir.

Dinlenen tavuk göğsü buzdolabından çıkarılarak ince uzun şeritler halinde dilimlenir. Dilimlenen her parça rulo şeklinde sarılır. Servis tabağına alınan bisküvili rulo tavuk göğsü, sunum için hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri