Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Tavuk Göğsü, bilindik tavuk göğsünden sıkılanlar ve farklı tatlar arayanlar için oldukça lezzetli bir tariftir. Tavuk göğsü genel olarak sütlü tatlılar arasında en çok sevilenlerinden bir tanesidir. Her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlıdır. İster yemeklerden sonra ister beş çaylarında sunulabilir. Tavuk göğsü sütlü bir tatlı olduğu için oldukça hafif ve bir o kadar da düşük kalorili bir tatlıdır. Hazırlaması oldukça kolaydır. Çok fazla el oyalamadan hızlıca hazırlanır. Bisküvilerden yapılan tatlı tabanı tavuk göğsüne pasta havası katar. Üzerine kullanılan puding istenilen aromada olabilir.

Pudingli Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeleri

Tavuk göğsü için
  • 1 paket oda sıcaklığında ılınmış margarin
  • 1,5 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
Tabanı için
  • 2 paket sade pötibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Puding için
  • 1 paket hazır çilekli puding
  • 2,5 su bardağı süt
PudingliTavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Pudingli tavuk göğsü tarifinde öncelikli olarak tatlı tabanı hazırlanır. Bunun için tavuk göğsü hazırlanmalıdır. Tavuk göğsü kaynarken diğer hazırlıklar yapılabilir. Bunun için derin bir tencere içerisine margarin konularak tencere ocağa alınır. Un, kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Üzerine yavaş yavaş soğuk süt eklenerek çırpıcı ile bir taraftan da karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra içerisine şeker eklenir. Şeker eriyince ocağın altı kısılır. Tavuk göğsü kıvamını bulunca üzeri göz göz olur. Bu esnada tencere ocaktan alınır. İçerisine vanilya eklenerek karıştırılır ve bir kenarda bekletilir. Diğer bir yandan kakaolu bisküviler karıştırıcı ile toz haline getirilir ve bir kâseye alınır. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür. Tüm malzemeler birbirine özleşene kadar iyice yoğrulur. Dikdörtgen borcamın tabanına bisküviler yayılır. Üzeri elle batırılarak borcamın her yerine eşit şekilde dağıtılır. Hazırlanan tavuk göğsü pürüzsüz bir kıvam elde edebilmek için karıştırıcı ile çırpılır. Daha sonra kakaolu bisküvilerine dökülüp borcama eşit bir şekilde yayılır. Bisküvili rulo tavuk göğsünün üzeri streçlenerek dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında 1 gece dinlenmesi gerekir. Ancak vakti olmayanlar için birkaç saat dinlendirme işlemi de yeterlidir. Dinlenen tavuk göğsü buzdolabından çıkarılarak ince uzun şeritler halinde dilimlenir. Dilimlenen her parça rulo şeklinde sarılır. Servis tabağına alınan bisküvili rulo tavuk göğsü sunum için hazırdır.

Afiyet olsun.

Pudingli Tavuk Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kedidilli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kedidilli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri