Vişneli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Vişneli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Vișneli Tavuk Göğsü

Vișneli Tavuk Göğsü, bildiğimiz tavuk göğsü lezzetini hem daha gösterişli hem de daha lezzetli bir tarifle sunar. Konuklarınıza gururla sunabileceğiniz harika bir tatlıdır. Çocuklarınıza, eşinize ve tüm sevdiklerinize bu kolay tarifle harika sürprizler yapabilirsiniz.

Vișneli Tavuk Göğsü Malzemeleri

  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 125 gram margarin
  • Petibör bisküvi

Jöle İçin Malzemeler

  • 1 kilo vişne (1 litre vişne suyu)
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı şeker

Vișneli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Margarini bir tencerede eritin, ardından üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Unun renginin değişmemesine dikkat edin. Sütü ilave edip hızlıca karıştırın. Topaklanma olmamasına özen gösterin. Son olarak şekeri ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Bir iki taşım kaynadıktan sonra soğuması için kenara alın.

Jöleyi hazırlamak için vişne suyuna nişasta ve şekeri ekleyip tencerede pişirin. Jöleyi de soğuması için kenara bırakın. Bu arada soğumuş olan tavuk göğsünü mikser ile çırpın. Bisküvileri süt ile ıslatıp tavuk göğsünün içine dökün. Karıştırıp bisküvili tavuk göğsünü borcama koyun. Üzerine soğuyan vişneli jöleyi döküp bir kaşık ya da spatula yardımıyla güzelce yayın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Ekstra İpuçları

  • Vişneli jöleyi hazırlarken dilerseniz vişne taneleri de ekleyerek tatlıya ekstra doku katabilirsiniz.
  • Servis etmeden önce tatlının üzerine fındık ya da ceviz serperek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.
  • Tavuk göğsünü çırparken mikser yerine el blenderı kullanarak daha pürüzsüz bir karışım elde edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni