Vişneli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Vişneli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Tavuk Göğsü, Bildiğimiz tavuk göğsü lezzeti hem daha gösterişli hem de daha lezzetli bir tarifle karşınızda. Konuklarınıza gururla sunabileceğiniz harika bir tat. Çocuklarınıza, eşinize ve tüm sevdiklerinize bu kolay tarifle harika süprizler yapabilirsiniz.

Vişneli Tavuk Göğsü Malzemeleri
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 125 gram margarin
  • Petibör Bisküvi
Jöle için
  • 1 kilo vişne (1 litre vişne suyu)
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı şeker
Vişneli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Tencerede margarin eritilir ardından üzerine un konulur ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Rengi değişmesin buna dikkat edelim. Sütü ilave edip hızlıca karıştıralım. Topaklanma olmasın. En son şekeri de ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya devam edelim. Bir iki taşım kaynadıktan sonra soğuması için kenara alınır. Jöle için vişne suyuna nişasta ve şekeri ilave edip tencerede pişiriyoruz. Jöleyi de soğuması için kenara bırakıyoruz. Bu arada soğumuş olan tavuk göğsünü karıştırıcı ile çırpıyoruz. Bisküvileri süt ile ıslatıp Tavuk göğsünün içine döküyoruz. Karıştırıp bisküvili tavuk göğsünü borcama koyuyoruz. Üzerine soğuyan vişneli jöleyi döküp bir kaşık ya da spatula yardımıyla güzelce yayıyoruz. Buzdolabında 2 saat kaldıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Vişneli Tavuk Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Göğsü Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Burçaklı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Burçaklı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri