Fırında Kaşarlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Kaşarlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında kaşarlı tavuk göğsü: Herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek yenen bir yemektir. Genellikle sofralarda ana yemek olarak yer almaktadır. Büyük, küçük her yaştan insanın damak zevkine hitap etmektedir. Fırında kaşarlı tavuk göğsü hem besin değeri yüksek hem de oldukça faydalıdır. Öğünlerde hem doyurucu hem de besleyicidir. Özel günlerde mutlaka tercih edilmesi gereken bir yemek türüdür. Bol malzeme ile yapılmaktadır. Yemeğin bol malzeme ile yapılması birçok vitamin ve protein değerlerinin vücuda alınması anlamı taşımaktadır. Misafir alımlarında konuklarınıza ikram edebileceğiniz en güzel lezzetler arasında yer almaktadır. Fırında kaşarlı tavuk göğsünü tüm marifetli bayanlara ve sofralarında değişik tat arayışı içinde olanlara tavsiye ediyoruz. Mutlaka denemelisiniz.

Fırında kaşarlı tavuk göğsü için gerekli malzemeler
  • 2 tane tavuk göğsü
  • 1 paket tavuk harcı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane sivri yeşil biber
  • 3 tane orta boy domates
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam tuz
Fırında kaşarlı tavuk göğsü nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yıkayın. Kuşbaşı tavukları süzülmeye bırakın. Sonra bir teflon tavayı alın. Tavukları teflon tava içerisine koyun ve ocağın altını açın. Tavanın kapağını kapatın ki tavuk kendi suyu ile pişsin. Yaklaşık 15 dakika tavuğu kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Tavuk pişerken sizde soğanı soyup küp doğrayın. Sonrasında biberleri de soğana uyum sağlayacak şekilde ve aynı büyüklükte doğrayın. Tavuk 15 dakika yalnız pişince soğanı ve biberi tava içerisine ilave edin. Tereyağını ve zeytinyağını da ekleyin ve iyice kavurun. Sarımsağı ve domatesi de karışım içerisine doğrayarak ocağın altını kısın. Kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika daha pişirin. Tavuk iyice pişince ocağın altını kapatın ve tuzu, karabiberi, kimyonu, kırmızı pul biberi ekleyin. Pişen karışımı artık fırın tepsisine alın ve malzemeleri tepsiye yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini bolca serpiştirin. 180 derecelik ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. Fırında tavuk göğsü yemeği 15-20 dakika fırında piştikten sonra fırını kapatın ve yemeği 5 dakika kadar dinlendirin. Sonra fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Fırında kaşarlı tavuk göğsü hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri