Fırında Kaşarlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Fırında Kaşarlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Göğsü:

Fırında kaşarlı tavuk göğsü, herkes tarafından beğenilerek tüketilen bir yemektir. Genellikle sofralarda ana yemek olarak yer almaktadır. Bu nefis yemek, büyükten küçüğe her yaştan insanın damak zevkine hitap etmektedir. Hem besin değeri yüksek hem de oldukça faydalıdır. Öğünlerde hem doyurucu hem de besleyici bir seçenek sunar. Özellikle özel günlerde mutlaka tercih edilmesi gereken bir yemek türüdür. Bol malzeme ile yapılması, birçok vitamin ve protein değerlerinin vücuda alınması anlamına gelir. Misafir ağırlamalarında konuklarınıza ikram edebileceğiniz en güzel lezzetler arasında yer almaktadır. Fırında kaşarlı tavuk göğsünü, tüm marifetli hanımlara ve sofralarında değişik tat arayışı içinde olanlara tavsiye ediyoruz. Mutlaka denemelisiniz.

Fırında Kaşarlı Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 paket tavuk harcı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam tuz

Fırında Kaşarlı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yıkayın. Kuşbaşı tavukları süzülmeye bırakın. Ardından bir teflon tavayı alın. Tavukları teflon tava içerisine koyun ve ocağın altını açın. Tavanın kapağını kapatın ki tavuk kendi suyu ile pişsin. Yaklaşık 15 dakika boyunca tavuğu kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Tavuk pişerken soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Sonrasında biberleri de soğana uyum sağlayacak şekilde ve aynı büyüklükte doğrayın. Tavuk 15 dakika yalnız pişince soğanı ve biberi tava içerisine ilave edin. Tereyağını ve zeytinyağını da ekleyin ve iyice kavurun. Sarımsağı ve domatesi de karışım içerisine doğrayarak ekleyin ve ocağın altını kısın. Kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika daha pişirin. Tavuk iyice pişince ocağın altını kapatın ve tuzu, karabiberi, kimyonu, kırmızı pul biberi ekleyin. Pişen karışımı artık fırın tepsisine alın ve malzemeleri tepsiye yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini bolca serpiştirin. 180 derecelik ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. Fırında tavuk göğsü yemeği, 15-20 dakika fırında piştikten sonra fırını kapatın ve yemeği 5 dakika kadar dinlendirin. Sonra fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Fırında kaşarlı tavuk göğsü hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Reca

21 Temmuz 2024 Pazar

Fırında kaşarlı tavuk göğsünü denemek istiyorum ama tavuk göğsünü kuşbaşı doğradıktan sonra direkt tavaya koyup pişirmek doğru mu, yoksa önce marine etmek mi lazım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Reca,

Tavuk göğsünü kuşbaşı doğradıktan sonra direkt tavaya koyup pişirebilirsiniz, fakat daha lezzetli ve yumuşak olmasını isterseniz marine etmeniz tavsiye edilir. Marine işlemi, tavuğun içine işleyerek daha aromatik ve sulu olmasını sağlar. Yoğurt, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarla hazırlayacağınız bir marinasyon karışımı, tavuğunuzu daha lezzetli hale getirecektir. En az 30 dakika, mümkünse birkaç saat marine ettikten sonra pişirirseniz, sonucun daha iyi olacağını göreceksiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni