Meyveli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Meyveli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Tavuk Göğsü

Meyveli Tavuk Göğsü, sütlü tatlılar arasında en sık yapılan tariflerden biridir. Klasik tavuk göğsünden sıkılanlar için farklı bir sunum imkânı sağlar. Tavuk göğsünün içeriği aynı olsa bile farklı şekillerde sunumlar yapılabilir. İçerisine konulan malzemelerin çeşidine göre farklı isimlerde anılır. Meyveli tavuk göğsü de bu tariflerden biridir. İçerisine mevsimine uygun tüm meyveler konulabilir. Tercihe göre marketlerde hazır olarak satılan dondurulmuş meyveler ya da meyve jöleleri de tercih edilebilir. Meyvelerle birlikte hazırlandığı için serinletici özelliğe sahip bu tatlı yaz aylarının vazgeçilmezidir. İster kuplarda meyve salatası gibi ister düz bir borcamda hazırlanabilir. Oldukça pratik ve bir o kadar da hafif bir tatlıdır.

Meyveli Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 1 paket hazır jöle
  • 2,5 çay bardağı kaynamış su
  • 2,5 çay bardağı soğuk su
  • 200 gram yaban mersini
  • 200 gram böğürtlen
  • 200 gram çilek

Meyveli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Meyveli tavuk göğsü tarifinde öncelikli olarak tavuk göğsü tatlısı hazırlanır. Bunun için derin bir tencere içerisine margarin ve un konularak tencere ocağa alınır. Un, kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine yavaş yavaş soğuk süt eklenerek unun topaklanmaması için tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Süt kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar süt iyice kaynatılır. İçerisinden 1 kepçe kadar ayrılarak küçük bir kaseye konur. Kaseye nişasta eklenerek iyice karıştırılır. Hazırlanan nişastalı karışım sütün içine dökülür. Tavuk göğsü bu sayede kıvam bulacaktır. O nedenle ocağın altı kısılarak çırpıcı ile karıştırılmaya devam edilir. Son olarak içerisine vanilya ilave edilir. Tavuk göğsünün üzeri göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. Tavuk göğsünün kıvamının pürüzsüz olması için mutlaka blenderden geçirilmelidir. Aksi takdirde undaki topaklanmalar yiyenleri rahatsız edecektir. Tatlı için dikdörtgen bir borcam tercih edilebilir. Hazırlanan tavuk göğsü sıcakken borcama dökülür. Üzeri spatula yardımıyla düzeltilir.

Tüm meyveler soğuk suda iyice yıkanır. Yaban mersini ve böğürtlen bütün halde kullanılabilir. Fakat çileklerin iri şekilde doğranması gerekir. Hazırlanan meyveler tavuk göğsünün üzerine serpilir. Meyvelerin tavuk göğsünün her yerine eşit miktarda dağıtıldığından emin olunmalıdır. Daha sonra soğuması için buzdolabına kaldırılır.

Tavuk göğsü soğurken jöle hazırlığı yapılır. Hazır paket jöle derin bir kaseye boşaltılır. Üzerine kaynamış su dökülerek jöle çırpıcı ile karıştırılarak iyice eritilir. Jöle eriyince üzerine soğuk su dökülür. Jöle çabuk kıvam bulduğu için bu işlemler esnasında oldukça hızlı olunmalıdır. Hazırlanan jöle meyveli tavuk göğsünün üzerine boca edilir. Üzerinin düz olması için jöle mutlaka düzeltilmelidir. Daha sonra tekrar buzdolabına kaldırılan tavuk göğsü istenen sertliğe ulaşıncaya kadar yaklaşık olarak 3-4 saat daha buzdolabında bekletilmelidir. Meyveli tavuk göğsü daha sonra istenilen şekillerde kesilerek servis tabağına alınır ve sunumu yapılır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tünal

25 Temmuz 2024 Perşembe

Meyveli tavuk göğsü tarifini uygularken un topaklanmasın diye karışımı ne kadar süre çırpmam gerekiyor? Ayrıca, meyve seçerken taze mi dondurulmuş mu kullanmak daha iyi sonuç verir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tünal,

Un topaklanmasını önlemek için karışımı sürekli ve hızlı bir şekilde çırpmak önemlidir. Yaklaşık 5-7 dakika boyunca kesintisiz çırpmak, unun tamamen karışmasını sağlayacaktır. Bu süre, karışımın pürüzsüz bir kıvama gelmesi için yeterlidir.

Meyve seçimi konusuna gelince, taze meyve kullanmak genellikle daha iyi sonuç verir. Taze meyveler, tat ve doku açısından daha üstün olur ve tatlınıza daha doğal bir lezzet katar. Ancak, mevsim dışı meyveler kullanacaksanız, dondurulmuş meyveler de işinizi görecektir; sadece dondurulmuş meyveleri kullanmadan önce iyice çözdürüp fazla suyunu almayı unutmayın.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

Meyveli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Göğsü Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kedidilli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kedidilli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri