Meyveli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Meyveli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Tavuk Göğsü, sütlü tatlılar arasında en sık yapılan tariflerden bir tanesidir. Klasik tavuk göğsünden sıkılanlar farklı bir sunum imkânı sağlar. Tavuk göğsünün içeriği aynı olsa bile farklı şekillerde sunumları yapılabilir. İçerisine konulan malzemelerin çeşidine göre farklı isimlerde anılır. Meyveli tavuk göğsü de bu tariflerden bir tanesidir İçerisine mevsimine uygun tüm meyveler konulabilir. Tercihe göre marketlerde hazır olarak satılan dondurulmuş meyveler ya da meyve jöleleri de tercih edilebilir. Meyvelerle birlikte hazırlandığı için serinletici özelliğe sahip bu tatlı yaz aylarının vazgeçilmezidir. İster kuplarda meyve salatası gibi ister düz bir borcamda hazırlanabilir. Oldukça pratik ve bir o kadar da hafif bir tatlıdır.

Meyveli Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeleri
  • 125 gram oda sıcaklığında ılınmış margarin
  • 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 1 paket hazır jöle
  • 2,5 çay bardağı kaynamış su
  • 2,5 çay bardağı soğuk su
  • 200 gram yaban mersini
  • 200 gram böğürtlen
  • 200 gram çilek
Meyveli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Meyveli tavuk göğsü tarifinde öncelikli olarak tavuk göğsü tatlısı hazırlanır. Bunun için derin bir tencere içerisine margarin ve un konularak tencere ocağa alınır. Un, kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine yavaş yavaş soğuk süt eklenerek un da topaklanama olmaması için tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Süt kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar süt iyice kaynatılır. İçerisinden 1 kepçe kadar ayrılarak küçük bir kâseye konur. Kâseye nişasta eklenerek iyice karıştırılır. Hazırlanan nişastalı karışım sütün içine dökülür. Tavuk göğsü bu sayede kıvam bulacaktır. O nedenle ocağın altı kısılarak çırpıcı ile karıştırılmaya devam edilir. Son olarak içerisine vanilya ilave edilir. Tavuk göğsünün üzeri göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. Tavuk göğsünün kıvamının pürüzsüz olması için mutlaka blenderden geçirilmelidir. Aksi takdirde undaki topaklanmalar yiyenleri rahatız edecektir. Tatlı için dikdörtgen bir borcam tercih edilebilir. Hazırlanan tavuk göğsü sıcakken borcama dökülür. Üzeri ıspatula yardımıyla düzeltilir. Tüm meyveler soğuk suda iyice yıkanır. Yaban mersini ve böğürtlen bütün halde kullanılabilir. Fakat çileklerin iri şekilde doğranması gerekir. Hazırlanan meyveler tavuk göğsünün üzerine serpilir. Meyvelerin tavuk göğsünün her yerine eşit miktarda dağıtıldığından emin olunmalıdır. Daha sonra soğuması için buzdolabına kaldırılır. Tavuk göğsü soğurken jöle hazırlığı yapılır. Hazır paket jöle derin bir kâseye boşaltılır. Üzerine kaynamış su dökülerek jöle çırpıcı ile karıştırılarak iyice eritilir. Jöle eriyince üzerine soğuk su dökülür. Jöle çabuk kıvam bulduğu için bu işlemler esnasında oldukça hızlı olunmalıdır. Hazırlanan jöle meyveli tavuk göğsünün üzerine boca edilir. Üzerinin düz olması için jöle mutlaka düzeltilmelidir. Daha sonra tekrar buzdolabına kaldırılan tavuk göğsü istenen sertliğe ulaşıncaya kadar yaklaşık olarak 3-4 saat daha buzdolabında bekletilmelidir. Meyveli tavuk göğsü daha sonra istenilen şekillerde kesilerek servis tabağına alınır ve sunumu yapılır.

Afiyet Olsun.

Meyveli Tavuk Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Fincanda Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fincanda Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri