Sütlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Sütlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Tavuk Göğsü

Sütlü Tavuk Göğsü, benim en çok sevdiğim sütlü tatlılar arasında yer alıyor. Her zaman misafirlerime sütlü tavuk göğsünü tercih ediyorum. Üstelik onlar da sürekli bana geldiklerinde bu tatlıyı istiyorlar. Özellikle çocuklar bu sütlü tatlıyı çok seviyor. Hele sıcak yaz günlerinde gerçekten insanın içini soğutup serinletiyor. Bu tarifi isterseniz sade sütlü, isterseniz de kakao ekleyerek kakaolu yapabilirsiniz. Hatta içine ceviz veya fındık koyarsanız harika oluyor; en azından ben çok yakıştırıyorum. Üstelik az zahmetle yapılıyor ve hiç zaman kaybettirmiyor. Habersiz gelen misafirlerinize hemen hazırlayıp güzel bir tabak çıkarabilirsiniz. Hem de günlük hayatta evde olan malzemelerle rahatlıkla zorlanmadan yaparsınız. Dilerseniz, kolay, hesaplı, sağlıklı, besleyici ve lezzetli olan bu sütlü tavuk göğsünün tarifini sizlerle paylaşalım. Hemen not almalı ve hemen yapıp tadına bakmalısınız. İşte sütlü tavuk göğsünün tarifi.

Sütlü Tavuk Göğsü Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • Biraz ceviz (üzerini süslemek için)

Sütlü Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencere alın ve ocağın üzerine koyup altını açın. Daha sonra tencerenin içine tereyağını veya margarini koyun ve eritin. Eridikten sonra üzerine unu ekleyip güzelce kavurun. İyice karıştırın ki her tarafı eşit miktarda kavrulsun. Unu tereyağında kavurmanın sebebi, undaki çiğ kokusunun yerken ağza gelmemesidir. Unu kavurduktan sonra üzerine şekeri ve ardından sütü döküp hızlı bir şekilde karıştırın. Topak kalmaması için bir süre karıştırın. Bir blenderdan yardım alarak da karıştırabilirsiniz. Sürekli olarak karıştırarak pişirmeyi bekleyin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve tencereyi ocaktan alın. Daha sonra bir fırın tepsisini veya bir borcamı ıslatarak veya Hindistan cevizi serperek hazırlayın ve pişirdiğimiz sütlü tavuk göğsünü tepsiye dökün. Tepsiyi ıslatmanın veya Hindistan cevizi serpmenin amacı, tatlının tepsiye yapışmasını önlemektir. Eğer Hindistan cevizi yoksa pötibör bisküvi de ufalayıp serebilirsiniz. Sütlü tavuk göğsünü tepsiye döktükten sonra biraz ısısının çıkmasını bekleyin ve buzdolabına kaldırın. Soğuması için yaklaşık olarak 1 saat beklemeniz yeterli olacaktır. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin ve servis tabağına alın. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Haşlama Tarifi ve Malzemeleri