Krem Şantili Tavuk Göğsü Krem Şantili Tavuk Göğsü, yapılışı biraz zahmetli olsa da sunumu ve lezzeti oldukça etkileyici bir tatlıdır. Özel günlerde, kabul günlerinde veya yaz akşamlarında akşam yemeklerinden sonra güvenle sunulabilir. Şekli ve lezzeti sayesinde çocukların severek yiyebileceği besleyici bir tatlıdır. Bazı hanımların tavuk göğsü sarması dediği bu tatlı, hem göze hem de mideye hitap eder. Evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz bu tatlıyı güvenle sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Krem Şantili Tavuk Göğsü İçin Malzemeler
Krem Şantili Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Öncelikle krem şantiyi bir su bardağı soğuk süt ile iyice katılaşana kadar çırpalım ve buzdolabında iyice soğutalım. Muhallebiyi hazırlamak için sütü derin bir tencereye alın ve içine sırasıyla nişasta, un ve şekeri ekleyin. Karışım kaynayıp katılaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Katılaşmaya başladığı anda ocağın altını kısın ve birkaç dakika daha pişirin. Ocağı kapatınca muhallebiye vanilya, tereyağı ve tavuk göğsünü ekleyin ve mikserin önce yavaş sonra hızlı devri ile göz göz olana kadar çırpın. Bir fırın kabının içini streç film ile kaplayın ve hazırlanan muhallebiyi buraya ince bir şekilde dökün. Üzerini bir bıçak ya da spatula yardımı ile düzeltin. Muhallebi mutlaka iyice soğutulmalıdır; aksi halde krem şanti üzerine eklenince erimeye başlayabilir. İyice soğuyan muhallebinin üzerine soğuk krem şantiyi ince bir kat halinde sürün ve bütün yüzeye ince çekilmiş ceviz serpin. Kalın şeritler halinde keserek rulo şeklinde bükün ve bir kaba alın. Tekrar buzdolabına koyulup iyice soğutulur ve soğuk servis edilir. İstenilen sos ile servis etmek mümkündür. Afiyet Olsun. |
Evcan
26 Temmuz 2024 CumaBu tatlıyı yaparken tavuk göğsünün tatlıda hissedilip hissedilmediğini merak ediyorum. Tavuk göğsünü didikledikten sonra tatlının içinde fark ediliyor mu?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaSevgili Evcan,
Tavuk göğsü tatlısı yaparken, tavuk göğsünün tatlıda hissedilip hissedilmediği konusunda endişe etmemene gerek yok. Tavuk göğsü, didikledikten sonra süt ve şekerle pişirildiğinde, tatlının içinde belirgin bir şekilde fark edilmiyor. Tavuk göğsünün lifli yapısı, tatlıya kremsi ve pürüzsüz bir dokunuş katıyor. Bu nedenle, tatlıyı yerken tavuk göğsünün varlığı hissedilmiyor ve tatlının lezzeti üzerinde olumsuz bir etkisi olmuyor. Şimdiden afiyet olsun!