Kakaolu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kakaolu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu tavuk göğsü, Kakaolu tavuk göğsü herkes tarafından sevilen bir pasta çeşididir. Vücuda ağır gelmeyen hafif bir pastadır. Yemek sonralarında ikram edilebilecek en ideal pasta çeşitleri arasında yer almaktadır. Büyük, küçük her yaştan kesime hitap eden kakaolu tavuk göğsü yaz aylarında daha çok tercih edilen bir pastadır. Soğuk tüketilmesi yaz aylarında ferahlatan ve vücuda serinlik kazandıran besinler arasında yer almasını sağlamaktadır. Kakaolu tavuk göğsü özellikle çocukların vazgeçilmezleri arasındadır. Annelerin pratik bir şekilde hazırlayabileceği kakaolu tavuk göğsü besleyici olarak da bilinmektedir. Yapımı oldukça kolay olan bir pasta türüdür. Evde kendi ellerinizle hazırladığınız için sevdiklerinize ve çocuklarınıza gönül rahatlığı ile sunum yapabileceğiniz bir lezzettir. Ani misafir geldiğinde de rahatça yapılabilen kakaolu tavuk göğsü misafirinizin de takdirini kazanmanıza vesile olacaktır. Sizde hafif bir pasta arayışı içinde iseniz kakaolu tavuk göğsünü size hatırlatmak isteriz. İşte kakaolu tavuk göğsü tarifi. Herkese tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz.

Kakaolu tavuk göğsü için gerekli olan malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 tane damla sakızı (İsteğe bağlı)
Üzeri için
  • Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
Altı için
  • 1 paket burçak bisküvi
Kakaolu tavuk göğsü nasıl yapılır?

Orta boy bir tencere içerisine margarini koyun ve ocağın altını açın. Öncelikle margarini eritin. Margarin eridikten sonra unu ilave edin ve 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Daha sonra çırpma teli ile süt, karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Süt ilave edilirken hızlı çırpmanız kremanın topaklanmaması için gereklidir. Sütü ekledikten sonra toz şekeri ve kakaoyu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Krema kaynayana kadar karıştırmanız kremanın pürüzsüz olmasını sağlamaktadır. Son olarak isteyenler krema içerisine damla sakızı atabilirsiniz. Hazırlanan krema karışımı henüz sıcakken pirinç ununu ekleyin karıştırıcı ile yaklaşık 10 dakika çırpın. Burçak bisküvileri pastayı yapacağınız kap içerisine ufalayın ve tavuk göğsünü ufalanmış bisküvilerin üzerine dökün. Biraz ılıklaştıktan sonra kakaolu tavuk göğsünü buzdolabına koyun ve iyice soğumasını sağlayın. Kakaolu tavuk göğsü buzdolabında soğuduktan sonra üzerine dövülmüş fındığı ve Hindistan cevizini serpiştirebilirsiniz. Sonrasında kare şeklinde dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Kakaolu tavuk göğsü hazır.

Afiyet olsun.

Kakaolu Tavuk Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oktay Usta Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Cevizli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri