Kakaolu tavuk göğsü, herkes tarafından sevilen ve hafifliği ile bilinen bir tatlı çeşididir. Yemek sonralarında ikram edilebilecek en ideal tatlılar arasında yer alır. Büyük küçük her yaştan insanın beğenisini kazanan kakaolu tavuk göğsü, özellikle yaz aylarında soğuk tüketildiğinde ferahlatıcı bir etki yaratır. Bu nedenle bu tatlı, yazın daha çok tercih edilir. Çocukların favori tatlılarından biri olan kakaolu tavuk göğsü, anneler için de pratik ve besleyici bir seçenek sunar. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, ani misafirleriniz için de ideal bir ikramdır. Eğer siz de hafif ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, kakaolu tavuk göğsünü denemenizi tavsiye ederiz. Kakaolu Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Altı İçin
Kakaolu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Orta boy bir tencere içine margarini koyun ve ocağın altını açın. Öncelikle margarini eritin. Margarin eridikten sonra unu ilave edin ve 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Daha sonra çırpma teli ile sütü, karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Süt ilave edilirken hızlı çırpmanız, kremanın topaklanmaması için gereklidir. Sütü ekledikten sonra toz şekeri ve kakaoyu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Krema kaynayana kadar karıştırmanız, kremanın pürüzsüz olmasını sağlar. Son olarak isteyenler krema içine damla sakızı ekleyebilir. Hazırlanan krema karışımı henüz sıcakken pirinç ununu ekleyin ve karıştırıcı ile yaklaşık 10 dakika çırpın. Burçak bisküvileri yapacağınız kap içine ufalayın ve tavuk göğsünü ufalanmış bisküvilerin üzerine dökün. Biraz ılıklaştıktan sonra kakaolu tavuk göğsünü buzdolabına koyun ve iyice soğumasını sağlayın. Kakaolu tavuk göğsü buzdolabında soğuduktan sonra üzerine dövülmüş fındık ve Hindistan cevizini serpiştirebilirsiniz. Sonrasında kare şeklinde dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Kakaolu tavuk göğsü hazır. Afiyet olsun. |
Melik
24 Temmuz 2024 ÇarşambaKakaolu tavuk göğsünü yaparken margarin yerine tereyağı kullanabilir miyim? Ayrıca damla sakızı tatlıya nasıl bir lezzet katıyor, eklemek şart mı?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Melik,
Tabii ki, kakaolu tavuk göğsü yaparken margarin yerine tereyağı kullanabilirsin. Hatta tereyağı, tatlıya daha zengin ve doğal bir lezzet katacaktır. Damla sakızı ise tatlıya hoş bir aroma verir ve farklı bir lezzet katmanı ekler. Ancak damla sakızını eklemek zorunda değilsin; tatlı yine de lezzetli olacaktır. Damla sakızını seviyorsan ekleyebilirsin, ama olmazsa olmaz bir malzeme değil. Afiyet olsun!