Tavada Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tavada Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavada tavuk göğsü, tavuk göğüs eti çok sevilen et türlerinden biridir. Pişirmesi de oldukça lezzetli ve pratiktir. Doğru baharatlar ve pişirme yöntemi ile çok lezzetli tarifler hazırlanabilen göğüs eti tavada da çok lezzetli bir şekilde pişirilir. Tavuk göğüs eti ince dilimler halinde kızartılarak servis edilebileceği gibi bütün olarak da pisirilebilir. Tabi pişirmedenince güzel bir soslamâ yapılır ve daha sonra pişirilir. Tavuk farklı baharatlar ile soslanarak çok daha lezzetli bir hale getirilebilir. Ardından pişirilir ve ister ekmek arası ister porsiyon şeklinde servis edilir. Yanına turşu ayran salata türleri çok yakışacaktır. Servis esnasında bunlara dikkat etmelisiniz. Yaptıktan sonra artık Akşam ya da öğle yemeklerinizi vazgeçilmez lezzeti haline gelecektir. Özellikle fast food yiyen çocuklarınız artık sizden tavada tavuk isteyecek ve dışarıda sarılan zararlı tavuk çeşitlerinden uzak duracaktır. Şimdi bu lezzetli tarife bakalım.

Tavada tavuk göğsü yapımı için gerekli malzemeler
  • 1/2 kilogram tavuk göğüs eti
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 cay kaşığı tepeleme pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Tavada tavuk göğsü nasıl yapılır?

Tavada tavuk göğsü yapımı için tavuk göğüs etini bir parmak kalınlığında dilimleyin. Ne kadar ince dilimlenirse o kadar lezzetli olur. Fakat dilimlenerek işi biraz zor olabilir. Bunun için etinizi dilimlemeden önce bir saat kadar buzdolabının derin dondurucu kısmında bekletebilirsiniz. Bu şekilde et sertleşecek ve daha ince dilimlenecektir. Dilimlenerek etler derin bir kaba alınır. Üzerine sarımsak rendelenir. Ardından baharatlar ve yağ Tuz eklenir ve iyice harmanlanır. Et bu şekilde soslanınca üzeri kapatılır. Buzdolabında yarım saat sosunu çekmesi için dinlendirilir. Ardından dolaptan çıkarılır. Seramik ya da granit bir tava ocağa alınır ve altı açılır. Tava iyice ısıtılır. Kızgın tavaya tavuk etleri dizilir ve arkalı önlü yüksek ateşte kızartılır. Nar gibi kızaran göğüs etleri ekmek arası ya da porsiyon şeklinde servis edilir.

Afiyet olsun.

Tavada Tavuk Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çilekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Burçaklı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Burçaklı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri