Tavuk göğüs eti, protein bakımından zengin ve pişirilmesi oldukça pratik bir et türüdür. Doğru baharatlar ve pişirme yöntemleri kullanıldığında çok lezzetli tarifler hazırlanabilir. Tavuk göğüs eti, tavada kızartılarak da son derece lezzetli bir şekilde pişirilebilir. İnce dilimler halinde kızartılarak servis edilebileceği gibi, bütün olarak da pişirilebilir. Pişirmeden önce güzel bir soslama yapılır ve daha sonra pişirilir. Tavuk farklı baharatlar ile soslanarak çok daha lezzetli bir hale getirilebilir. Ardından pişirilir ve ister ekmek arası, ister porsiyon şeklinde servis edilir. Yanına turşu, ayran ve salata türleri çok yakışacaktır. Servis esnasında bunlara dikkat etmelisiniz. Yaptıktan sonra artık akşam ya da öğle yemeklerinizin vazgeçilmez lezzeti haline gelecektir. Özellikle fast food yiyen çocuklarınız artık sizden tavada tavuk isteyecek ve dışarıda satılan zararlı tavuk çeşitlerinden uzak duracaktır. Şimdi, bu lezzetli tarife bakalım. Tavada Tavuk Göğsü Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Tavada Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Tavada tavuk göğsü yapımı için, tavuk göğüs etini bir parmak kalınlığında dilimleyin. Ne kadar ince dilimlenirse o kadar lezzetli olur. Fakat dilimlemek işinizi biraz zorlaştırabilir. Bunun için eti dilimlemeden önce bir saat kadar buzdolabının derin dondurucu kısmında bekletebilirsiniz. Bu şekilde et sertleşecek ve daha ince dilimlenecektir. Dilimlenen etler derin bir kaba alınır. Üzerine sarımsak rendelenir. Ardından baharatlar ve yağ eklenir ve iyice harmanlanır. Et bu şekilde soslanınca üzeri kapatılır. Buzdolabında yarım saat sosunu çekmesi için dinlendirilir. Ardından dolaptan çıkarılır. Seramik ya da granit bir tava ocağa alınır ve altı açılır. Tava iyice ısıtılır. Kızgın tavaya tavuk etleri dizilir ve arkalı önlü yüksek ateşte kızartılır. Nar gibi kızaran göğüs etleri ekmek arası ya da porsiyon şeklinde servis edilir. Afiyet olsun. |