Nișastalı Tavuk Göğsü Birçok kişi yemek sonrasında tatlı yemek ister ancak kilo almak istemez. Bilindiği gibi sütlü tatlılar, protein ve kalsiyum kaynağıdır ve şuruplu hamurlu tatlılar kadar şişmanlatma özelliği yoktur. Türk mutfağında her zaman önemli bir yere sahip olan sütlü tatlıların en güzeli olduğunu düşündüğüm nişastalı tavuk göğsüdür. Canınız tatlı bir şeyler yemek istediğinde hem oldukça hafif hem de bir o kadar lezzetli olarak tüketebileceğiniz harika bir tarif olan nişastalı tavuk göğsünü mutlaka denemenizi tavsiye ederim. İnanılmaz lezzete sahip olan bu tarifin yapılışı da oldukça kolay. Aniden gelen misafirinize kolaylıkla yapabileceğiniz ve çocukların da oldukça severek tüketeceğini düşündüğüm nişastalı tavuk göğsünü hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin. Nișastalı Tavuk Göğsü Malzemeleri
Üzeri İçin
Nișastalı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Öncelikle geniş bir borcamın zeminine kakaolu bisküviyi yan yana dizin. Daha sonra bir tencerenin içerisinde 1 yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra üzerine un ve nişastayı ekleyip unun kokusu gidene kadar hafif bir şekilde kavurun. Bir yandan tencereyi karıştırmaya devam ederken, diğer yandan tencerenin içerisine sütü ilave edip çırpma teli ile sürekli kaynayıp katı bir kıvama gelene kadar karıştırın. İstenilen kıvama geldiğinde bir paket vanilyayı ekleyip tencereyi ocaktan alın ve içerisine bir paket toz krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpın. Zemine kakaolu bisküvi dizdiğiniz borcamın üzerine nişastalı tavuk göğsünü dökün. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp yaklaşık 4-5 saat kadar dinlendirin. Üzerine süzgeç yardımı ile tarçın serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Bu tarifin daha lezzetli ve özgün olmasını istiyorsanız, üzerine dövülmüş ceviz veya fındık da serpebilirsiniz. Ayrıca, nişastalı tavuk göğsünü farklı aromalarla zenginleştirmek isterseniz, tarife birkaç damla gül suyu veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Çocuklar için daha cazip hale getirmek isterseniz, üzerine renkli şekerlemeler ya da meyve dilimleri koyabilirsiniz. Bu tarifin bir başka avantajı da uzun süre buzdolabında saklanabilmesidir; böylece önceden hazırlayıp gereken zamanlarda servis edebilirsiniz. |