Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu tavuk göğsü: eşsiz bir lezzet harika bir tattır. Tavuk göğsünün muz ile uyumu yiyenler tarafından bilinmektedir. Muzlu tavuk göğsü herkes tarafından sevilen ve beğenilen tavuk göğsü çeşitleri arasında yer almaktadır. Özelikle misafirlerinize hafif bir tatlı sunmak istiyorsanız muzlu tavuk göğsü tercih etmeniz gereken bir lezzettir. Yaz, kış her mevsim yapılabilen bir tatlı çeşididir. Ama genellikle yaz aylarında ferahlatıcı ve serinletici bir lezzettir. Muzlu tavuk göğsü misafir alımlarında servis tabakalarında aranılan lezzetler arasında yer almaktadır ve tabaklarda birçok kişinin iştahını kabartmaktadır. Ülkemizde ve Türk mutfağında tavuk göğsü benimsenen ve sevilen bir tatlı türüdür. Üstelik evde rahatça hazırlayabileceğiniz bir tatlı çeşididir. Kendi ellerinizle yaptığınız için gönül rahatlığı ile aile bireylerine sunum yapabileceğiniz muzlu tavuk göğsü hazır alacağınız birçok pastadan çok daha lezzetli bir tada sahip olacaktır. İşte muzlu tavuk göğsü tarifi. Tüm bayanların mutlaka denemesini öneririz.

Muzlu tavuk göğsü için gerekli malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram margarin
  • 2 tane muz
Muzlu tavuk göğsünün tabanı ve üzeri için
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
Muzlu tavuk göğsü nasıl yapılır?

Orta boy derin bir tencere içerisine margarini koyun ve ocağın altını yakın. Margarini yakmadan kısık ateşte karıştırarak eritin. Eriyen margarin içerisine unu ekleyin ve un pembeleşene kadar unu kavurun. Un 1-2 dakika kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve hızlı bir şekilde karıştırın ki topaklanma olmasın. Süt eklendikten sonra iyice çırpın. Ardından şekeri ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz. Karışım kaynayınca ocağın altını kapatın ve kremayı ara ara karıştırarak ilk sıcaklığını alın. Kremadaki ilk sıcaklık alınınca krema içerisine vanilyayı ekleyin ve mikserle 5 dakika kadar çırpın. Tavuk göğsü ılıklaşana kadar sizde borcam içerisine bisküvileri ufalayın. İyice ufalanan bisküviler üzerine hazırlanan kremayı dökün ve iyice yayın. Sonra bir bıçak yardımıyla tavuk göğsü yüzeyini iyice düzleştirin ve buzdolabına koyun. 2 saat buzdolabında kalan ve soğuyan tavuk göğsünü çıkarın. Tavuk göğsünü bıçakla enine doğru kesin ve arasına muz dilimleri yerleştirerek sarın. Üzerine kalan bisküvilerden biraz daha serpiştirerek dilimleri süsleyebilirsiniz. Artık servis yapabilirsiniz. Muzlu tavuk göğsü hazır.

Afiyet olsun.

Muzlu Tavuk Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kedidilli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kedidilli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Petibörlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri