Gerçek Tavuk Göğsü Tatlısı Gerçek tavuk göğsü tatlısı, yalancısından daha zahmetli olsa da, lezzetiyle bu emeğe değmektedir. Tavuk göğsünün tatlı için hazırlanması biraz zaman alır. Ancak sonunda çabalarınızın karşılığını aldığınızı göreceksiniz. Tatlı yapımında en önemli detay kıvamın doğru yakalanmasıdır. Gerçek tavuk göğsü tatlısı da bu konuda oldukça hassastır. Tatlının ne fazla koyu ne de sulu olmaması gerekir. Lezzetini tam kıvamında yaparsanız, tadına doyum olmaz. Bu tatlının lezzeti, yalancı tavuk göğsünden çok daha farklıdır. Taze tavuk göğsü, tatlının içinde harika bir tat yaratır. Bu nedenle, evde dondurulmuş tavuk göğsü kullanarak bu tatlıyı yapmaya kalkışmayın. Taze tavuk göğsü, tatlının içinde tel tel dağılır ve yediğinizde fark etmezsiniz bile. Bu noktalara dikkat ettiğinizde, lezzetli bir gerçek tavuk göğsü tatlısı yapabilirsiniz. Malzemelerimiz hazırsa, hemen işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin. Gerçek Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler
Gerçek Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır? Taze tavuk göğsünü güvenilir bir kasaptan temin edin ve bol suyla yıkayarak kokusundan arındırın. Tencereye biraz su koyarak, tavuk göğsünü orta ateşte haşlamaya başlayın. Daha sonra süzgece alarak, tavuk göğsünün soğumasını sağlayın. Ardından tavuk etini didikleyerek parçalara ayırın. Bu parçaları elinizle ovuşturup, soğuk suyla yıkayın. Tavuk etlerini daha sonra soğuk suda en az 20 dakika bekletin. Sonrasında suyunu süzün ve tekrar soğuk suda 20 dakika bekletin. Gerçek tavuk göğsü tatlısının en zorlu aşaması budur. Aynı şekilde en az 4-5 defa tavukları soğuk suda bekleteceksiniz. En son olarak soğuk suya koyarak, bir gece buzdolabında bekletin. Sonra birkaç defa sudan geçirip, etlerin suyunu sıkarak bir kaseye alabilirsiniz. Tavuk göğsüne suyu ve sütü ilave edip, bunları karıştırıcı yardımıyla çırpın. Malzemeyi tencereye alarak, kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika sürekli kaşıkla döverek ağır ağır pişirin. Başka bir yerde pirinç unu, malzeme listesindeki suyu ve nişastayı karıştırıp, çırpın. Ocakta pişen karışımı alıp, bu malzemeyi yavaşça içine karıştırın. Malzemelerin iyice özdeşleşmesini sağlayın. İçine toz şekeri de ilave edin ve 15 dakika kaşıkla döverek pişirin. Bu aşamada tatlı sakız gibi olacaktır. Ocaktan alarak içine vanilyayı ekleyin. Karışımı borcamın içine boşaltın. En az 5-6 saat buzdolabında dinlendirdiğiniz gerçek tavuk göğsü tatlısı servis için hazır olacaktır. Üzerine tercihinize göre tarçın, Hindistan cevizi veya ceviz ekleyerek dilimler halinde ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |