Kedidilli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kedidilli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kedidilli tavuk göğsü tarifi, Kedidilli tavuk göğsü tarifi, yaz aylarının akşamlarında veya sıcak öyle saatlerinde gerçekten içinizi ferahlatan bir tatlı tarifi. Yanında bir adet limonata eşliğinde rahatlıkla sizinle beraber misafirlerinize ve arkadaşlarınıza ikram edebilirsiniz. Çocukların severek yediği tatlılar arasında yer alacaktır. Sizde altın günlerinde veya özel davetlerinizde de kullanıp dilediğiniz gibi üzerini süsleyip hem gözünüze hitap edecek hem de tattıktan sonra da damağınıza hitap edecektir. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden verelim tarifi. İşte hem lezzetli hem de besleyici bu muhteşem tatlı tarifinin hazırlanışı. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Kedidilli tavuk göğsü tarifi için gerekli olan malzemeler
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 5 şu bardağı kadar süt
  • 3 yemek kaşığı kadar un
  • 3 yemek kaşığı kadar nişasta
  • 50 gram margarin
  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • 1 palet vanilya
  • 1 paket sade krem şanti
Üzeri için
  • Hindistan cevizi
Kedidilli tavuk göğsü tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle küçük bir tencere alın. Ocağın üzerine koyun ve ocağın altını açın. İçerisine sütü boşaltın. Sonrasında ise içine şekeri koyun. İnce delikli bir süzgeç alıp nişastayı ve unu tencerenin içerisindeki süt ve şekerin üzerine eleyelim. Ekledikten sonra kaynayana kadar sürekli olarak karıştırın. Bu eleme işlemi unun ve nişastanın topaklanmasını sağlayacaktır. Daha sonra margarini tencerenin içine koyun ve karıştırmaya devam edin. Kedidilli tavuk göğsü tarifinin kremasını güzel bir kıvam alması için ağır ateşte yavaş yavaş kaynamasını bekleyin. Bu malzemeleri bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha bekletin. Daha sonra ocağı kapatın ve üzerinden alın sonra vanilyayı ilave edin. Muhallebi kıvamına gelen karışımınızı biraz ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra krem şantiyi ilave edip bir kıvama ulaşana kadar karıştırıcı yardımı ile 10 dakika kadar çırpın. Bir dikdörtgen borcama veya bir fırın tepsisi kabı alın. Kedi dilllerini bu kaba dizin. Daha sonra süt ile ıslatın. Muhallebiyi dizdiğiniz kedi dillerinin üzerine dökün ve yayın her tarafına eşit miktarda gelmesine dikkat edin. Kedidilli tavuk göğsü tarifi hazır olduktan sonra buzdolabına kaldırın. Yaklaşık olarak 1-2 saat dinlendikten sonra dolaptan çıkarın. Dolaptan çıkarıp sonra üzerine Hindistan cevizini serpin ve servis tabağına alın ve sevdiklerinizle birlikte yiyin. Kedi dilli tavuk göğsünüz hazır hepinize afiyet olsun.

Kedidilli Tavuk Göğsü Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni