Meyve Soslu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Meyve Soslu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Soslu Tavuk Göğsü, Sütlü tatlı yapmayı sevenler ve değişik meyve sosları kullanmayı tercih edenler şerbetli tatlılara bir alternatif olarak meyve soslu tavuk göğsü tarifini hiç denediniz mi? İnanılmaz lezzete sahip olan ve oldukça da kolay yapılan, aynı zamanda da çok lezzetli bu tarife küçükten büyüğe herkes bayılacak. Son derece hafif olan meyve soslu tavuk göğsü tarifi ile birçok misafirinizi gönül rahatlığı ile ağırlayabilirsiniz Üzerine hangi meyve sosunu kullanacağınız ise tamamen damak tadınıza kalmış. Ben üzerine çilekli meyve sosu kullanmayı tercih ettim. Umarım beğenirsiniz.

Meyve soslu tavuk göğsü malzemeleri
  • 1 kilogram süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
Çilekli sos için
  • 1 kâse dolusu çilek
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı nişasta
Meyve soslu tavuk göğsü nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünün meyveli sosunu hazırlamak için çilekleri yıkayıp yapraklarını temizledikten sonra blenderden geçirip ufak bir tencerenin içerisine alın. Üzerine şeker ve nişastayı da ilave edip sürekli karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirerek hazır edin. Daha sonra ayrı bir tencerenin içerisinde margarini erittikten sonra unu da ilave edip biraz kavurun. Ardından sütü tencereye ilave edip çırpma teli ile pütürleşmemesi için sürekli karıştırarak kaynayıp koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. İstenilen kıvama geldiğinde vanilyayı da ilave edip tencereyi ocaktan alın ve karıştırıcı ile çırptıktan sonra zeminini ıslattığınız geniş bir borcamın içerisine ya da cup kaselere dökün. Ardından hazırlamış olduğumuz çilekli sosu tavuk göğsünün üzerine yaydıktan sonra soğumaya bırakın ve tavuk göğsünü soğuduktan sonra buzdolabında yaklaşık 4-5 saat kadar bekletip servis yapabilirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle.

Meyve Soslu Tavuk Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni