Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Tatlısı, adını Bursa İlinin Kemalpaşa İlçesinden alan Kemalpaşa tatlısıyla buluşan ve halk arasında Yalancı tavukgöğsü tatlısı olarak da ayrıca hazırlanan tatlıyla oluşan kombinasyonuyla yapılmaktadır. Kemalpaşa içeriğinde peynir bulunması sebebiyle raf ömrü kısa olan bir tatlı çeşidi olduğundan özellikle son tüketim tarihine dikkat edilerek tercih edilmelidir. Tavukgöğsü ile hazırlanacak olan bu tatlı çeşidi için öncelikle Kemalpaşa tatlısını hazırlamamız gerekmekte olduğunu unutmayınız.

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Malzemeleri
  • 1 paket Kemalpaşa Tatlısı
Muhallebisi için
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre soğuk süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 80 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Bu tarifimizde öncelikle Kemalpaşa tatlısını hazırlamamız gerekmektedir. Bilmeyenler ve tarifi yeni deneyecekler için Kemalpaşa'nın yapılışından da bahsetmemiz gerekmektedir.

Kemalpaşa Tatlısı İçin Malzemeleri
  • Geniş bir tencere
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Limon
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket Kemalpaşa Tatlısı
Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye su ve şekeri ilave edelim. Yüksek ateşte iyice kaynayıncaya kadar karıştırdığımız şerbetin içine 2-3 damla limon suyu ilave edelim. 1 paket Kemalpaşa tatlısını şerbetin içine boşaltalım. Tatlıları çok sert olmamak kaydıyla ara ara karıştıralım ve alt üst ederek şerbeti iyice emmesini sağlayalım. Yaklaşık 20-25 dakika kadar kaynayan Kemalpaşalar şiştiğinde tatlıları servis tabağına alalım ve Tavukgöğsü ile yapacağımız tatlımız için kenarda soğumaya bırakalım.

Başka bir tencerede tereyağını eritelim ve üzerine un ilave ederek kavuralım. Kavrulan una, süt, şeker ve vanilyayı da ilave edelim ve tel çırpıcı ile iyice karıştıralım. İyice koyulaşarak muhallebi kıvamına gelen muhallebiyi ocaktan alalım ve üzerine krem şanti toz olarak içine dökelim ve mikser ile yüksek ayarda bir müddet daha çırpalım. Yaklaşık 5-6 saat buzdolabında beklettiğimiz muhallebiyi kalıbın içine dökelim ve muhallebinin aralarına pişirdiğimiz Kemalpaşaları ilave edelim. Ters çevirerek servis tabağına tatlımızı alalım ve servis yapalım.

Afiyet Olsun.

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

Güncel

Pratik Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cipsli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Cipsli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri