Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Tatlısı

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü tatlısı, adını Bursa ilinin Kemalpaşa ilçesinden alan Kemalpaşa tatlısı ile tavuk göğsü tatlısının birleşiminden oluşan özel bir tatlıdır. Kemalpaşa tatlısı, içerdiği peynir nedeniyle raf ömrü kısa olan bir tatlı çeşididir, bu yüzden özellikle son tüketim tarihine dikkat edilerek tercih edilmelidir. Tavuk göğsü ile hazırlanacak olan bu tatlı çeşidi için öncelikle Kemalpaşa tatlısını hazırlamamız gerekmektedir.

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Malzemeleri

  • 1 paket Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebisi için

  • 1 su bardağı un
  • 1 litre soğuk süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 80 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Bu tarifimizde öncelikle Kemalpaşa tatlısını hazırlamamız gerekmektedir. Bilmeyenler ve tarifi yeni deneyecekler için Kemalpaşa'nın yapılışından da bahsetmemiz gerekmektedir.

Kemalpaşa Tatlısı İçin Malzemeler

  • Geniş bir tencere
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye su ve şekeri ilave edin. Yüksek ateşte iyice kaynayıncaya kadar karıştırın ve şerbetin içine 2-3 damla limon suyu ilave edin. 1 paket Kemalpaşa tatlısını şerbetin içine boşaltın. Tatlıları çok sert olmamak kaydıyla ara ara karıştırarak ve alt üst ederek şerbeti iyice emmesini sağlayın. Yaklaşık 20-25 dakika kadar kaynayan Kemalpaşalar şiştiğinde tatlıları servis tabağına alın ve Tavuk Göğsü ile yapacağımız tatlı için kenarda soğumaya bırakın.

Başka bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine un ilave ederek kavurun. Kavrulan una, süt, şeker ve vanilyayı ilave edin ve tel çırpıcı ile iyice karıştırın. İyice koyulaşarak muhallebi kıvamına gelen karışımı ocaktan alın ve üzerine krem şantiyi toz olarak ekleyin ve mikser ile yüksek ayarda bir müddet daha çırpın. Yaklaşık 5-6 saat buzdolabında beklettiğiniz muhallebiyi kalıbın içine dökün ve muhallebinin arasına pişirdiğiniz Kemalpaşaları ilave edin. Ters çevirerek servis tabağına tatlınızı alın ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kedidilli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kedidilli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Sütlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Güncel

Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri