Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Tatlısı Kemalpaşalı Tavuk Göğsü tatlısı, adını Bursa ilinin Kemalpaşa ilçesinden alan Kemalpaşa tatlısı ile tavuk göğsü tatlısının birleşiminden oluşan özel bir tatlıdır. Kemalpaşa tatlısı, içerdiği peynir nedeniyle raf ömrü kısa olan bir tatlı çeşididir, bu yüzden özellikle son tüketim tarihine dikkat edilerek tercih edilmelidir. Tavuk göğsü ile hazırlanacak olan bu tatlı çeşidi için öncelikle Kemalpaşa tatlısını hazırlamamız gerekmektedir. Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Malzemeleri
Muhallebisi için
Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Bu tarifimizde öncelikle Kemalpaşa tatlısını hazırlamamız gerekmektedir. Bilmeyenler ve tarifi yeni deneyecekler için Kemalpaşa'nın yapılışından da bahsetmemiz gerekmektedir. Kemalpaşa Tatlısı İçin Malzemeler
Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır? Derin bir tencereye su ve şekeri ilave edin. Yüksek ateşte iyice kaynayıncaya kadar karıştırın ve şerbetin içine 2-3 damla limon suyu ilave edin. 1 paket Kemalpaşa tatlısını şerbetin içine boşaltın. Tatlıları çok sert olmamak kaydıyla ara ara karıştırarak ve alt üst ederek şerbeti iyice emmesini sağlayın. Yaklaşık 20-25 dakika kadar kaynayan Kemalpaşalar şiştiğinde tatlıları servis tabağına alın ve Tavuk Göğsü ile yapacağımız tatlı için kenarda soğumaya bırakın. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine un ilave ederek kavurun. Kavrulan una, süt, şeker ve vanilyayı ilave edin ve tel çırpıcı ile iyice karıştırın. İyice koyulaşarak muhallebi kıvamına gelen karışımı ocaktan alın ve üzerine krem şantiyi toz olarak ekleyin ve mikser ile yüksek ayarda bir müddet daha çırpın. Yaklaşık 5-6 saat buzdolabında beklettiğiniz muhallebiyi kalıbın içine dökün ve muhallebinin arasına pişirdiğiniz Kemalpaşaları ilave edin. Ters çevirerek servis tabağına tatlınızı alın ve servis yapın. Afiyet olsun. |