Fincanda Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Fincanda Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fincanda Tavuk Göğsü

Fincanda Tavuk Göğsü, yapımı oldukça kolay ve bir o kadar da lezzetli olan sütlü bir tatlı tarifidir. Sıcak yaz günlerinde içimizi serinletmek amacıyla bol bol sütlü tatlı tarifleri paylaşacağız. Bu enfes sütlü tatlıyı dondurma ile birlikte de servis edebilirsiniz. Özellikle çocukların severek yediği bir tatlı tarifidir. Üstüne biraz da çikolata sosu dökerseniz çok daha mutlu olurlar. Evinize gelen misafirlerinize de ikram edebileceğiniz, oldukça hoş görünen bu sütlü tatlı tarifini en yakın zamanda mutlaka deneyin.

Fincanda Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir paket vanilya
  • Bir çay bardağı kadar un
  • Bir litre süt
  • Bir çorba kaşığı margarin
  • Bir bardak toz şeker

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi
  • Çikolatalı sos (İsteğe bağlı)

Fincanda Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Yapımı oldukça kolay ama lezzeti büyük olan bu sütlü tatlıyı yapmak için öncelikle bir tencere içine sütü ilave edin. Sütün üstüne un ile şekeri de ilave edin. Daha sonra ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Karışımı hiç bırakmadan sürekli karıştırın ki topaklanma olmasın. Kaynamaya başladığında, göz göz olduğunda margarini ilave edin. Tam beş dakika kadar daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı da ilave edin ve topaklanma olmaması için mikser kullanarak güzelce karıştırın. Daha sonra fincanları ıslatın ve yapmış olduğunuz tatlıyı fincanların içine eşit miktarda bölün. Tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabına kaldırın ve tam 4-5 saat soğutun. Tatlıyı servis edeceğiniz zaman fincanı ters çevirin ve tatlıyı Hindistan cevizine bulayın. Enfes tatlı artık servise hazır. İsteğe göre üstüne çikolata sos da ilave edebilirsiniz, bu şekilde de çok güzel oluyor. Çikolata sos sayesinde tatlının lezzetini ikiye katlamış olursunuz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Zeval

26 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifi denedikten sonra tatlının içinde topaklanmalar oldu, acaba nerede yanlış yapmış olabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Zeval, tatlının içinde topaklanmalar oluştuysa, muhtemelen karışımı hazırlarken yeterince iyi karıştıramamış olabilirsiniz. Un, nişasta veya pudra şekeri gibi kuru malzemeleri eklerken sıvı malzemelerle iyice karıştırdığınızdan emin olun. Ayrıca, karışımı ocakta pişirirken sürekli karıştırmak da topaklanmaları önleyecektir. Malzemeleri eklerken yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak eklemek de önemli bir adımdır. Umarım bir sonraki denemenizde bu sorunla karşılaşmazsınız!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Haber Bülteni