Pratik Tavuk Göğsü Pratik Tavuk Göğsü, oldukça hafif ve yapımı son derece kolay olan, minimum masrafla elde edilebilecek enfes bir sütlü tatlı çeşididir. Evde her zaman bulunan malzemelerle hazırlanabilir. Hem yemek sonrasında hem de çay sohbetlerinde şık bir şekilde misafirlere sunulabilir. Çocukların da çok seveceği bu tatlı, içindeki sütle onların damak zevkine hitap eder. Pratik Tavuk Göğsü Malzemeleri
Üstü İçin Süsleme Malzemeleri
Pratik Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Margarini tatlıyı yapacağınız tencerede eritin. Unu ekleyin ve hafifçe kavurun ki unun çiğ kokusu gitmiş olsun. Un kavrulduktan sonra sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Bu aşamada tahta kaşık kullanmanız önerilir. Sütün içine şekeri ekleyin ve kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırmaya devam edin ki dibi tutmasın. Vanilyayı ekleyin ve tatlı kaynadıkça yavaş yavaş kıvam almaya başlayacaktır. Ocağın altını kısın ve bir mikser yardımıyla tatlının kıvamını biraz daha karıştırarak iyileştirin. Karışım akışkan bir hale geldiğinde tatlınız hazır demektir. Servis yapacağınız bir kaba dökün ve çok az buzdolabında bekletin ki süsleme yaparken tatlı sıcak olmasın. Sıcak tatlı süslemeleri içine çekebilir. 5-10 dakika beklettikten sonra tarçın ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Bu şekilde tatlınız daha lezzetli ve şık olacaktır. Afiyet olsun. |
Pürçin
21 Temmuz 2024 PazarBu tatlıyı yaparken unu kavururken ne kadar süreyle kavurmak gerekiyor? Hem unun çiğ kokusunu gidermek hem de yanmaması için dikkat etmem gereken bir ipucu var mı?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Pürçin,
Unu kavururken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmanızdır. Bu sayede unun çiğ kokusu gider ve yanmadan güzel bir renk alır. Genellikle 10-15 dakika kadar kavurmak yeterli olur. Ancak, bu süre unun miktarına ve tavanın ısısına göre değişebilir. Unun renginin açık kahverengiye dönmeye başladığını gördüğünüzde kavurma işlemini sonlandırabilirsiniz. Afiyet olsun!