Pratik Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Pratik Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Tavuk Göğsü

Pratik Tavuk Göğsü, oldukça hafif ve yapımı son derece kolay olan, minimum masrafla elde edilebilecek enfes bir sütlü tatlı çeşididir. Evde her zaman bulunan malzemelerle hazırlanabilir. Hem yemek sonrasında hem de çay sohbetlerinde şık bir şekilde misafirlere sunulabilir. Çocukların da çok seveceği bu tatlı, içindeki sütle onların damak zevkine hitap eder.

Pratik Tavuk Göğsü Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 1 kâse toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve fincanı tepeleme un
  • 25 gram margarin

Üstü İçin Süsleme Malzemeleri

  • Tarçın
  • Hindistan cevizi

Pratik Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Margarini tatlıyı yapacağınız tencerede eritin. Unu ekleyin ve hafifçe kavurun ki unun çiğ kokusu gitmiş olsun. Un kavrulduktan sonra sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Bu aşamada tahta kaşık kullanmanız önerilir. Sütün içine şekeri ekleyin ve kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırmaya devam edin ki dibi tutmasın. Vanilyayı ekleyin ve tatlı kaynadıkça yavaş yavaş kıvam almaya başlayacaktır. Ocağın altını kısın ve bir mikser yardımıyla tatlının kıvamını biraz daha karıştırarak iyileştirin. Karışım akışkan bir hale geldiğinde tatlınız hazır demektir. Servis yapacağınız bir kaba dökün ve çok az buzdolabında bekletin ki süsleme yaparken tatlı sıcak olmasın. Sıcak tatlı süslemeleri içine çekebilir. 5-10 dakika beklettikten sonra tarçın ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Bu şekilde tatlınız daha lezzetli ve şık olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Pürçin

21 Temmuz 2024 Pazar

Bu tatlıyı yaparken unu kavururken ne kadar süreyle kavurmak gerekiyor? Hem unun çiğ kokusunu gidermek hem de yanmaması için dikkat etmem gereken bir ipucu var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Pürçin,

Unu kavururken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmanızdır. Bu sayede unun çiğ kokusu gider ve yanmadan güzel bir renk alır. Genellikle 10-15 dakika kadar kavurmak yeterli olur. Ancak, bu süre unun miktarına ve tavanın ısısına göre değişebilir. Unun renginin açık kahverengiye dönmeye başladığını gördüğünüzde kavurma işlemini sonlandırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kolay Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyveli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri