İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tavuk Göğsü, irmikli tavuk göğsü hem hafif hem yapımı kolay hem de pratik bir tatlıdır. İrmikli tavuk göğsü düşük kalorili sütlü bir tatlı olduğu içinde çok tercih edilen bir tatlıdır. Ayrıca çocuklarında çok sevdiği hafif bir tatlıdır. İrmikli Tavuk Göğsü sade yapıldığı gibi kakaolu da yapılabilmektedir.

İrmikli Tavuk Göğsü İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Süslemek için Hindistan cevizi, tarçın, ceviz
İrmikli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Bir litre süt, irmik, bir su bardağı şeker karışımını orta boy bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Pişen bu karışıma iki yemek kaşığı tereyağı ekleyip bir iki dakika daha pişiriyoruz. Pişen irmikli tavuk göğsüne limon kabuğu rendesi ekleyip altını kapatıyoruz. Daha sonra önceden ıslattığımız orta boy borcama pişirdiğimiz irmikli Tavuk Göğsünü döküyoruz. Dört beş saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine dövülmüş ceviz-tarçın karışımını serpiyoruz. Daha sonra hazırlanan irmikli tavuk göğsünün üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapıyoruz.

İrmikli Tavuk Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fincanda Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fincanda Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri