İrmikli Tavuk Göğsü İrmikli Tavuk Göğsü, hem hafif hem de yapımı kolay bir tatlıdır. Düşük kalorili olması sebebiyle tercih edilen bu tatlı, özellikle çocuklar tarafından da çok sevilir. İrmikli Tavuk Göğsü sade olarak yapılabileceği gibi, kakao eklenerek de çeşitlendirilebilir. İrmikli Tavuk Göğsü İçin Gerekli Olan Malzemeler
İrmikli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? 1. Öncelikle bir litre süt, irmik ve bir su bardağı şekeri orta boy bir tencerede karıştırarak kaynayana kadar pişirin. 2. Kaynayan karışıma iki yemek kaşığı tereyağını ekleyip, tereyağı eriyene kadar bir iki dakika daha pişirin. 3. Pişen karışıma isteğe bağlı olarak limon kabuğu rendesi ekleyip ocaktan alın. 4. Daha önceden suyla ıslattığınız orta boy bir borcama pişirdiğiniz irmikli tavuk göğsünü dökün. 5. Tatlınızı dört beş saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın karışımını serpin. 6. Son olarak, tatlının üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin ve servis yapın. Ekstra Bilgiler ve İpuçları İrmikli Tavuk Göğsü tarifini daha da çeşitlendirmek için aşağıdaki ipuçlarını kullanabilirsiniz:
Böylece hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlı olan İrmikli Tavuk Göğsü'nün yapımını öğrenmiş oldunuz. Afiyet olsun! |
İçkin
23 Temmuz 2024 SalıBu tarifte irmiğin miktarı fazla gelmedi mi? Sizin denediğinizde tatlının kıvamı nasıl oldu?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıMerhaba İçkin,
Tarifte irmiğin miktarı fazla gibi gözükebilir, ancak ben denediğimde tatlının kıvamı gayet yerindeydi. İrmiğin fazla olması, tatlının daha yoğun ve dolgun bir doku kazanmasını sağlayabilir. Tabii ki damak zevkine göre değişebilir; eğer daha hafif bir kıvam istiyorsanız, irmik miktarını biraz azaltabilirsiniz. Ancak, orijinal tarifle de gayet lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim!