Bisküvili Rulo Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Bisküvili Rulo Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Tavuk Göğsü, Tavuk göğsü en sevilen sütlü tatlılardan birisidir. Her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlıdır. Tavuk göğsü tercihe göre farklı şekillerde hazırlanabilir. Rulo tavuk göğsü de bunlardan bir tanesidir. Tarifimizde olduğu gibi içerisine koyulan malzemelerin çeşidine göre farklı isimler alır. Oldukça kısa sürede hazırlanan tavuk göğsünün sadece dinlendirme süresi uzundur. Diğer bisküvili tatlılar yapıldıktan birkaç saat içerisinde yenilebilirken bisküvili rulo tavuk göğsünün en az 1 gece buzdolabında dinlendirilmesi gerekir. Rulo tavuk göğsü sütlü bir tatlı olduğu için oldukça hafif ve bir o kadar da düşük kalorili bir tatlıdır. Tercihe göre içerisine dövülmüş ceviz ve mevsim meyveleri de konulabilir. Durum böyle olunca kalori değeri de artar. İster yemeklerden sonra ister beş çaylarında misafirlere sunulabilir.

Bisküvili Rulo Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 paket oda sıcaklığında ılınmış margarin
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 2 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Bisküvili Rulo Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Bisküvili rulo tavuk göğsü tarifinde öncelikli olarak tavuk göğsü hazırlanmalıdır. Tavuk göğsü kaynarken diğer hazırlıklar yapılabilir. Bunun için derin bir tencere içerisine margarin konularak tencere ocağa alınır. Un, kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Üzerine yavaş yavaş soğuk süt eklenerek çırpıcı ile bir taraftan da karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra içerisine şeker eklenir. Şeker eriyince ocağın altı kısılır. Tavuk göğsü kıvamını bulunca üzeri göz göz olur. Bu esnada tencere ocaktan alınır. İçerisine vanilya eklenerek karıştırılır ve bi kenarda bekletilir. Diğer bir yandan kakaolu bisküviler karıştırıcı ile toz haline getirilir ve bir kâseye alınır. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür. Tüm malzemeler birbirine özleşene kadar iyice yoğrulur. Dikdörtgen borcamın tabanına bisküviler yayılır. Üzeri elle batırılarak borcamın her yerine eşit şekilde dağıtılır. Hazırlanan tavuk göğsü pürüzsüz bir kıvam elde edebilmek için karıştırıcı ile çırpılır. Daha sonra kakaolu bisküvilerine dökülüp borcama eşit bir şekilde yayılır. Bisküvili rulo tavuk göğsünün üzeri streçlenerek dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında 1 gece dinlenmesi gerekir. Ancak vakti olmayanlar için birkaç saat dinlendirme işlemi de yeterlidir. Dinlenen tavuk göğsü buzdolabından çıkarılarak ince uzun şeritler halinde dilimlenir. Dilimlenen her parça rulo şeklinde sarılır. Servis tabağına alınan bisküvili rulo tavuk göğsü sunum için hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jöleli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri