Bisküvili Rulo Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Bisküvili Rulo Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Tavuk Göğsü

Tavuk göğsü, en sevilen sütlü tatlılardan biridir ve her yaştan insanın beğenerek tükettiği bir tatlıdır. Tavuk göğsü, tercihe göre farklı şekillerde hazırlanabilir. Rulo tavuk göğsü ise bu seçeneklerden biridir. Tarifimizde olduğu gibi içerisine eklenen malzemelere göre farklı isimler alabilir. Oldukça kısa sürede hazırlanan tavuk göğsünün sadece dinlendirme süresi uzundur. Diğer bisküvili tatlılar yapıldıktan birkaç saat içerisinde yenilebilirken, bisküvili rulo tavuk göğsünün en az bir gece buzdolabında dinlendirilmesi gerekmektedir. Rulo tavuk göğsü, sütlü bir tatlı olduğu için oldukça hafif ve düşük kalorili bir tatlıdır. Tercihe göre içerisine dövülmüş ceviz ve mevsim meyveleri de eklenebilir. Durum böyle olunca kalori değeri de artar. İster yemeklerden sonra, ister beş çaylarında misafirlere sunulabilir.

Bisküvili Rulo Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 2 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Bisküvili Rulo Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Bisküvili rulo tavuk göğsü tarifinde ilk olarak tavuk göğsü hazırlanmalıdır. Tavuk göğsü kaynarken diğer hazırlıklar yapılabilir. Bunun için derin bir tencereye margarin konularak tencere ocağa alınır. Un, kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Üzerine yavaş yavaş soğuk süt eklenerek çırpıcı ile bir taraftan karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra içerisine şeker eklenir. Şeker eriyince ocağın altı kısılır. Tavuk göğsü kıvamını bulunca üzeri göz göz olur. Bu esnada tencere ocaktan alınır. İçerisine vanilya eklenerek karıştırılır ve bir kenarda bekletilir.

Diğer yandan kakaolu bisküviler karıştırıcı ile toz haline getirilir ve bir kaseye alınır. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür. Tüm malzemeler birbirine özleşene kadar iyice yoğrulur. Dikdörtgen borcamın tabanına bisküviler yayılır. Üzeri elle bastırılarak borcamın her yerine eşit şekilde dağıtılır. Hazırlanan tavuk göğsü pürüzsüz bir kıvam elde edebilmek için karıştırıcı ile çırpılır. Daha sonra tavuk göğsü karışımı kakaolu bisküvilerin üzerine dökülüp borcama eşit bir şekilde yayılır. Bisküvili rulo tavuk göğsünün üzeri streçlenerek dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında en az bir gece dinlenmesi gerekmektedir. Ancak vakti olmayanlar için birkaç saatlik dinlendirme işlemi de yeterlidir.

Dinlenen tavuk göğsü buzdolabından çıkarılarak ince uzun şeritler halinde dilimlenir. Dilimlenen her parça rulo şeklinde sarılır. Servis tabağına alınan bisküvili rulo tavuk göğsü, sunum için hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Milföylü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavada Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri