Tavuk Göğsü Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tavuk Göğsü Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünün yağ oranının oldukça düşük olmasından kaynaklı diyet listesinde ya da hasta yemeklerinde sıkça karşımıza çıkar. Tavuk göğsü haşlama suyuyla yapılacak çorba tam bir vitamin deposudur. Tavuk göğsü haşlama suyu vücut direncini arttırır. Çocukların bol bol tüketmesinde fayda vardır. Özellikle kış aylarının vazgeçilmezidir. Grip olduğumuz zaman akla ilk gelen tavuk göğsü haşlama ile yapılan çorbadır. İyileştirici etkisi vardır. Diğer sulu yemekler gibi tavuk göğsü haşlamada hazmı kolaylaştırır, gece rahatsızlık vermez rahatça uyuyabilirsiniz. Tavuk alırken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar vardır. Bunlar, alışveriş yaparken tavuk alımını en sona bırakılmalıdır ki tavuğun ısısı artmasın. Tavuk alırken bildiğiniz, memnun kaldığınız bir markayı tercih edin. Ben genelde mahallemizdeki tavuk satış bayisinden alırım. Markette satılanları pek tercih etmem. Bu tercih meselesi tabii ki marketten de tavuğunuzu alabilirsiniz. Alınan tavuk üzerinde leke olmamalıdır yalnız, tavuk derisinin rengi beyaz veya sarı tonlarında olabilir. Bu tavuğun beslenmesiyle alakalıdır. Tavuk seçiminde bir diğer noktada aldıktan sonra soğukluğunu kaybetmeden hemen ya dolaba ya da tencereye koyulmalıdır. Tencerede tavuk göğsü haşlama süresi uzundur, bu süreyi düdüklü tencerede pişirerek kısaltabilirsiniz.

Tavuk Göğsü Haşlama Malzemeleri
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5 bardak su
  • İsteğe göre limon suyu ve dövülmüş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
Tavuk Göğsü Haşlama Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencere içerisine tavuk göğsünü ve suyu koyup yarım pişmeye bırakalım. Patates ve havuç hemen piştiğinden düdüklüde pişirmeye gerek yoktur. Tavuk göğsünü suyuyla beraber normal tencereye alalım içerisine kabuklarını soyduğumuz ve iri doğradığımız patates ve havucu ilave edip kaynamaya bırakalım. Pişmeye yakın karabiber, tuz ve kimyonu ilave edelim. İyice özleştikten sonra yemeğimizi ocaktan alabiliriz. İsteğe göre üzerine sıvı yağda eritilmiş pul biber koyulabilir. Tavuk göğsü haşlama yemeğimizi servis ederken yanına limon suyu ve dövülmüş sarımsak sunabiliriz. Özellikle kış aylarında gribe karşı çok faydalıdır.

Afiyet olsun.

Tavuk Göğsü Haşlama Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Sütlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri