Çikolata Soslu Tavuk Göğsü
22 Haziran 2024

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Çikolata soslu tavuk göğsü, hem nefis tadı hem de hafif bir tatlı olarak sizin ve sevdiklerinizin beğenisini kazanacak, tatlı listenizin başköşesine yerleşecek mükemmel bir lezzettir.

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Malzemeleri

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket damla sakızı

Çikolata Sosu Malzemeleri

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Çikolata soslu tavuk göğsü hazırlamaya uygun bir tencereye 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı sütü ilave ederek başlayın.

Karışımın üzerine 1 paket vanilya ve 1 paket damla sakızı ekleyip ocağa alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alın ve ılımaya bırakın.

Ardından 1 paket çikolata sosunu paketin üzerindeki tarifi uygulayarak hazırlayın. Yalnız çikolata sosunu ocağa koymadan önce içine 1 adet portakal kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı tarçın ilave edin.

Daha sonra ılımaya bırakılan tavuk göğsünün içine margarini ilave ederek bir mikser yardımıyla 7-8 dakika kadar pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Ardından kare veya dikdörtgen bir cam tepsiyi ıslatarak çırpılan tavuk göğsünü tepsiye dökün. Tepsiyi buzdolabına alarak 10-15 dakika kadar bekletin.

Tavuk göğsünün üzeri kaymaklanmaya başladıktan sonra önceden hazırlanan çikolata sosunu üzerine düzgünce dökün ve buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin.

Çikolata soslu tavuk göğsünün üzerini arzuya göre süsleyerek dilediğiniz şekilde dilimleyip soğuk olarak servise sunun.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni