Cevizli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Cevizli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tavuk Göğsü

Cevizli tavuk göğsü, benim çok beğendiğim sütlü tatlılar arasında yer alıyor. Ceviz ise sevmeyen yoktur herhalde. İki muhteşem lezzet bir araya gelerek birbirine yakışan mükemmel bir tat oluşturuyor. Benim sık sık yaptığım ve özellikle yaz aylarında tercih ettiğim bir tariftir. Bir kere denedikten sonra evinizden eksik etmeyeceksiniz. Bu tarifte ceviz yerine fındık ve fıstık gibi alternatifler de kullanılabilir, ancak benim tercihim her zaman cevizden yana olmuştur. Az zahmetle büyük lezzetler yapabilirsiniz. Kolay ve pratik olduğu için altın günlerinde veya komşu ziyaretlerinde vazgeçilmez çeşitler arasında yer alıyor. Habersiz gelen komşu veya arkadaşlarınız olursa çayı boş vereceğim diye endişelenmeyin, hemen kalkıp maksimum 30 dakikada cevizli tavuk göğsü tarifiniz hazır olacaktır. Üstelik pratik ve hesaplı olduğu kadar kolayca bulunan malzemelerle de yapılıyor olması ne güzel. İsterseniz sizi daha fazla bekletmeden tarifi verelim. Hemen not alın ve sevdiklerinizle birlikte keyifle yiyin. Şimdiden afiyet olsun.

Cevizli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi

Cevizli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencere alın ve içine tereyağını koyarak eritin. Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyip biraz kavurun. Sürekli karıştırarak eşit olarak kavrulmasını sağlayın. Unun rengi değişerek kahverengiye döndükten sonra üzerine sütü ve şekeri ilave edip iyice karıştırın. Mikser ile çırpmanız, topaklanmaması için bir önlemdir. Krema iyice koyulaşarak kıvam alana kadar pişirin. Cevizli tavuk göğsü özlü bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve üzerine kapatacak kadar Hindistan cevizi dökülmüş borcama veya bir fırın tepsisine dökün. Her yerine eşit olarak gelmesine dikkat edin. Cevizli tavuk göğsünü tepsiye serdikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın ve yaklaşık olarak 1-2 saat bekleyin. Dolaptan çıkarıp üzerini ince ince kıyılmış ceviz içiyle kaplayın ve üstten aşağıya doğru uzanan bir şekilde kesin. Enini ise istediğiniz gibi ayarlayın. Üstten başlayarak aşağıya doğru yuvarlayın ve yeterli geldiği yere kadar kesin. Güzel bir servis tabağına alın ve dekoratif kürdanlarla servis edin. Göreceksiniz, görenler gözlerini alamayacaklar. Hem görseliyle gözünüzü hem de tadıyla midenizi doldurun.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Patatesli Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri