Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Tarçın
  • Hindistan cevizi
Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

125 gram oda sıcaklığındaki margarini geniş teflon bir tencereye koyun ve eritin. Yağ eridikten sonra 1 su bardağı un ve 1 yemek kaşığı nişastayı elekten geçirerek tencereye dökün. Kısık ateşte un pembeleşinceye kadar kavurun. 1 litre sütü azar azar tencereye ilave ederek tel bir çırpıcıyla karıştırın. Sütün tamamını tencereye boşalttıktan sonra 1,5 su bardağı toz şekeri ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Tatlı koyulaşıp muhallebi kıvamına geldikten sonra 1 paket vanilya ilave edin ve mikserle çırpmaya başlayın. Yalancı tavuk göğsü tatlısını ocaktan alın ve 5 dakika daha mikserle çırptıktan sonra kare bir borcama dökün. Tatlı soğuduktan sonra üzerine bir süzgeç yardımıyla tarçını serpiştirin ve Hindistan cevizi serperek 1 gece buzdolabında dinlendirmeye bırakın. Yalancı tavuk göğsü tatlısı hazır. Soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri