Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk göğsü tarifi Romalıların yaptığı bir tatlı iken, Bizanslılara ve sonrasında Türklere kadar gelmiş sütlü bir tatlıdır. Normalde şeker, süt, pirinç unu ve tavuk göğsü ile yapıldığından bu isimle anılmaktadır. Göğüs etiyle yapılanı oldukça zaman aldığından, bu tatlıyı tavuk göğsü kullanmadan yapalım. Hazırlaması kısa süreceğinden, sizlere kolaylık olacaktır. Aniden gelecek misafirlerinize tatlı ikram etmek, artık sorun olmaktan çıkacak. Dilerseniz tatlımızın yapımına başlayalım.

Tavuk göğsü için gerekli olan malzemeler
  • 1 litre süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram tereyağı
  • Hindistan cevizi ya da tarçın
Tavuk göğsü nasıl yapılır?

Bir tencerede sütü, unu ve şekeri karıştırın. Ateşin altını yakarak malzemeyi pişirmeye başlayınız. İçerisine vanilya ve tereyağını da atınız. Malzemenin koyulaştığında ateşin altını kapatın. Mikser yardımıyla tatlınızı çırpmaya başlayın. Yaklaşık 15-20 dakika çırpmanız gerekir. Tatlınız de tel oluncaya kadar çırpmaya devam etmelisiniz. İstediğiniz kıvama gelen tatlıyı uygun boyda borcama dökebilirsiniz. Üzerine arzuya bağlı olarak tarçın veya Hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabına koyunuz. Tatlınızı bir gece boyunca dinlendirirseniz, dilimleyerek servis edebilirsiniz. Misafirlerinizin tavuk göğsü tatlınızı severek yiyeceğinin düşünüyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumuşak Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Burçaklı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Burçaklı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri