Pirinç Unlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Pirinç Unlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Tavuk Göğsü

Pirinç unlu tavuk göğsü, hafifliği ve lezzeti ile bilinen tatlılar arasında yer almaktadır. Herkes tarafından sevilen ve beğenilen bu tatlı, eşsiz bir tada sahiptir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı, yemeklerden sonra ailenize ve misafirlerinize sunabilirsiniz. Özellikle çocukların sevdiği ve hayır diyemediği pirinç unlu tavuk göğsü, besleyici özelliği ile de bilinmektedir. Kendi mutfağınızda hazırlayarak gönül rahatlığıyla çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Yaz aylarında misafir ağırlamalarında yapabileceğiniz ideal lezzetler arasındadır. Ülkemizde pek çok kişi pirinç unlu tavuk göğsüne hayır diyemez. Misafirlerinize hafif ve lezzetli bir tatlı ikram etmek istiyorsanız, pirinç unlu tavuk göğsünü tercih edebilirsiniz. Pratik ve kolay hazırlanabilen bu tatlı, yaklaşık yarım saat içinde servise hazır hale gelir. Ailenize, eşinize, dostlarınıza ve çocuklarınıza yemek öğünü sonrasında ufak bir tatlı sürprizi yapmak istiyorsanız, pirinç unlu tavuk göğsünü mutlaka denemelisiniz.

Pirinç Unlu Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 100 gram margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık

Altı İçin Gerekli Malzemeler

  • Petibör sade bisküvi

Pirinç Unlu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencereye margarini ekleyin ve tencereyi ocağın üzerine koyup altını açın. Margarini yakmadan kısık ateşte karıştırarak eritin. Eriyen margarinin içerisine unu ekleyin ve sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Çırpma teli yardımıyla yavaş yavaş sütü kavrulan unun içerisine ekleyin ve bir yandan da hızlıca karıştırın. Bu işlem, kremanın topaklanmaması için yapılır. Sonrasında karışıma toz şekeri ilave edin. Şekeri ilave ettikten hemen sonra vanilyayı ekleyin. Karışım kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın ve ara ara karıştırarak kremanın soğumasını bekleyin. Kremanın sıcaklığı azaldığında, karışımın içerisine pirinç ununu ekleyin ve blender ile 10 dakika çırpın. Artık krema hazır.

Tavuk göğsünü hazırlayacağınız borcamı alın ve dibine petibör bisküvileri ufalayın. Ufalanan bisküviler, hem tavuk göğsüne lezzet verir hem de dibine yapışmasını engeller. Borcamın dibine ufalanan bisküvilerin üzerine hazırlanan tavuk göğsü kremasını dökün ve iyice yayın. Daha sonra tarçın ve dövülmüş fındığı pirinç unlu tavuk göğsünün üzerine serpiştirin. Tavuk göğsünü buzdolabına koyarak 1 saat bekletin. İyice soğuduktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Pirinç unlu tavuk göğsü artık hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Jöleli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Güncel

Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri