Petibörlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Petibörlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Tavuk Göğsü

Petibörlü Tavuk Göğsü, hem çok hafif hem de oldukça lezzetli olan sütlü tatlılardan biridir. Özellikle yaz mevsiminde serinletici ve hafif bir tatlı olarak sıkça tercih edilir. Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bu tatlı, klasik tavuk göğsü tarifine petibör bisküvi eklenerek yapılır.

Gerekli Malzemeler

  • Bir paket kakaolu petibör bisküvi
  • Bir su bardağı elenmiş un
  • Üç su bardağı süt
  • Bir buçuk su bardağı toz şeker
  • İki yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • Bir paket vanilya
  • Bir veya iki adet damla sakızı
  • İsteğe göre çikolata parçaları

Yapılış Aşaması

Öncelikle tereyağı veya margarini bir tencere içinde iyice eritin. Üzerine unu ekleyin ve unu kavurun. Unun rengini değiştirmeye başladığında, sütü yavaşça ilave edin. Sütü birden dökmemeye dikkat edin, aksi takdirde un topaklanabilir. Ardından damla sakızını ilave edin ve karışımı kaynamaya alın. Süt kaynayana kadar ara sıra karıştırın, böylece topaklanma oluşmaz.

Süt kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve muhallebiyi dinlenmesi için bir kenara alın. Muhallebi biraz ılıdığında, şekeri ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra vanilyayı da ilave edin ve mikser kullanarak çırpmaya başlayın. Karışımı 15 dakika boyunca çırpmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar iyice çırpmak önemlidir. Bu, tatlının lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Muhallebinin yarısını dikdörtgen bir kabın içerisine dökün. Kakaolu petibör bisküvileri robotta çekin veya elinizle küçük parçalara bölün ve merdane ile ezin. Bitter çikolatayı da küçük parçalara ayırın. Toz haline getirilmiş bisküvi ve çikolata parçalarını karıştırarak muhallebinin üzerine bir santimetre kalınlığında yayın. Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine dökün. Üzerine tekrar bisküvi ve çikolata parçaları serpin.

Hazırladığınız tatlıyı bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün tatlıyı buzdolabından çıkarın ve dilimleyerek servis yapın. Bu sütlü tatlı, rulo şeklinde dilimlenerek servis edilebilir, fakat dilimleme şekli tamamen sizin tercihinize bağlıdır. İçindeki damla sakızı, tatlıya çok farklı ve hoş bir lezzet katacaktır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Kolay Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri