Limonlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Limonlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Tavuk Göğsü

Limonlu tavuk göğsü, oldukça farklı ve lezzetli bir tatlı tarifi olarak karşımıza çıkmaktadır. Tatlılarda hafiflik arayanlar için ideal bir seçenek olan bu tarif, ekşi tatları sevenler ve limon düşkünleri için adeta vazgeçilmezdir. Malzemelere kolayca ulaşabilir ve kısa sürede hazırlayarak sevdiklerinize ve kendinize sunabilirsiniz. Limonlu tavuk göğsünü borcamda dilimleyerek veya dondurma kupalarında şık bir şekilde sunabilirsiniz. Şimdi, limonlu tavuk göğsü tarifine geçelim.

Limonlu Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 150 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Limonlu Sos İçin

  • 1 şişe limonata
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 fincan toz şeker
  • 4 fincan buğday veya patates nişastası
  • Jelibon şekerlemeler (süsleme için)

Limonlu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü hazırlamakla başlayalım. Derin bir tencere içerisine margarini, unu ve 2 yemek kaşığı nişastayı koyun ve ocağa alın. Unun kokusu gidene kadar karıştırarak kavurun. Ardından, sütü, şekeri ve vanilyayı ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşan tavuk göğsünü ocaktan alın ve karıştırıcı ile pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın. Karışımı borcama dökün ve düzeltin. Soğuması için kenarda bekletin ve üst limon sosunu hazırlayın.

Tencereye limonata, limon suyu, limon kabuğu rendesi, toz şeker ve nişastayı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşan sosu tavuk göğsünün üzerine dökün ve eşit bir şekilde yayın. Bir süre dışarıda soğumaya bırakın, ardından buzdolabında koyulaşıncaya kadar bekletin.

Kare dilimler halinde kesin ve üzerini jelibon şekerlemeler ile süsleyin. Servis tabağına alın ve soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler

Limonlu tavuk göğsü, hem lezzeti hem de sunumu ile farklı ve dikkat çekici bir tatlıdır. İçerisindeki limon sosu, tatlıya ferahlatıcı bir aroma katmaktadır. Tarifi dilediğiniz gibi kişiselleştirerek farklı meyve sosları ile de deneyebilirsiniz. Ayrıca, tatlıyı daha hafif hale getirmek için margarin yerine tereyağı veya bitkisel yağlar kullanabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni