Kaşarlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kaşarlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Göğsü, tavuk göğsünün en lezzetli haliyle yenmesini sağlayan bir tariftir. Farklı bir yemek yapmayı isteyenler pratik bir şekilde bunu hazırlayabilir. Ana yemek olarak pilavla birlikte sunum yapabilirsiniz. Besleyici, lezzetli ve kolay bir tariftir. Malzemelerimiz de her an elimizde altındakiler. Bu nedenle isterseniz vakit kaybetmeden hazırlıklara başlayalım.

Kaşarlı Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeleri
  • 10 adet inceltilmiş tavuk göğsü parçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç Malzemeler için
  • 10 dilim kaşar peyniri
  • 10 dilim tavuk jambon
Beşamel Sos için
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
Kaşarlı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Kaşarlı tavuk göğsü tarifinde tavuk göğüs parçaları biraz yağ ile baharatlarla harmanlanarak buzdolabında dinlendirilmelidir. Ayrıca tavuk göğüsleri mutlaka inceltilmiş olmalıdır. Dinlenen tavuklar buzdolabından çıkarılarak düz bir servis tabağının üzerine alınır. Tavuğun üzerine 1 dilim kaşar peyniri ve 1 dilim jambon konularak tavuk rulo şeklinde sarılmaya başlanır. Sarılan tavukların kenarlarına kürdan takılarak açılması önlenmelidir. Diğer kalan tavuk göğüslerine de aynı işlem uygulanır. Yemeği pişirmede kullanılacak olan borcamın tabanına tavuklar dizilir ve bir kenara alınır. Diğer bir yandan beşamel sos hazırlanır. Farklı bir tencerede un margarinle birlikte kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Un kavrulduktan sonra yavaş yavaş içine süt ve tuz ilave edilir. Beşamel sos kıvam bulunca üzeri göz göz olur. Bu esnada tencere ocaktan alınmalıdır. Beşamel sosun daha pürüzsüz bir kıvamda olması için blenderden geçirilmesi gereklidir. Hazırlanan beşamel sos tavukların üzerine boca edilir. Tüm tavukların eşit miktarda beşamel sosa bulanması gerekir. Kaşarlı tavuk göğsü önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirilir. Tavuk göğsü kolay pişen bir tavuk türüdür. O nedenle fırında çok fazla pişirilmesine gerek yoktur. Bu sürenin sonunda fırından çıkarılan kaşarlı tavuk göğsü üzerine kaşar peyniri serpilerek yeniden fırına verilir. Kaşarlar eriyinceye dek yaklaşık 10 dakika daha fırında pişirilmeye devam edilir. Fırından çıkarılan kaşarlı tavuk göğsü oda sıcaklığında dinlenmesi için beklenir. Daha sonra servis tabağına alınır ve sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Kaşarlı Tavuk Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavada Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Fırında Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Göğsü Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Haşlama Tarifi ve Malzemeleri