Rulo Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Rulo Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Tavuk Göğsü

Tavuk göğsü, Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biridir. Tavuk göğsü, temel malzemeleri aynı kalmakla birlikte farklı şekillerde hazırlanabilir ve içerisine eklenen malzemelere göre isim alır. Rulo tavuk göğsü, sütlü bir tatlı olması nedeniyle hafif ve düşük kalorili bir tatlıdır. Bu tatlı, rulo şeklinde sarılarak içerisine ceviz veya mevsim meyveleri eklenebilir.

Rulo Tavuk Göğsü Malzemeleri

  • 1 litre az yağlı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Rulo Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenerek karıştırılır. Unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine yavaş yavaş soğuk süt eklenir ve bir yandan da sürekli karıştırılır. Unun topaklanmaması için karışım devamlı karıştırılır. Ocaktan indirildikten sonra vanilya eklenir ve mikser ile çırpılır. Ardından toz şeker eklenir ve tekrar ocağa alınarak kaynamaya başlayana kadar karıştırılır.

Dikdörtgen bir tepsi veya borcama yağlı pişirme kağıdı serilir ve üzerine bir su bardağı Hindistan cevizi serpilir. Hazırlanan tavuk göğsü karışımı tepsiye eşit şekilde yayılır. Tavuk göğsü soğuduktan sonra yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarılır. Rulo haline getirildikten sonra yağlı kağıt ile üzeri kapatılarak buzdolabına alınır.

Eğer zamanınız varsa buzdolabında bir gece dinlendirilmesi önerilir. Ancak 3-4 saat bekletmek de yeterli olabilir. Servis yapmadan önce yağlı kağıt açılır ve rulo 4-5 cm aralıklarla kesilerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kedidilli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kedidilli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri