Rulo Tavuk Göğsü Tavuk göğsü, Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biridir. Tavuk göğsü, temel malzemeleri aynı kalmakla birlikte farklı şekillerde hazırlanabilir ve içerisine eklenen malzemelere göre isim alır. Rulo tavuk göğsü, sütlü bir tatlı olması nedeniyle hafif ve düşük kalorili bir tatlıdır. Bu tatlı, rulo şeklinde sarılarak içerisine ceviz veya mevsim meyveleri eklenebilir. Rulo Tavuk Göğsü Malzemeleri
Rulo Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Derin bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenerek karıştırılır. Unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine yavaş yavaş soğuk süt eklenir ve bir yandan da sürekli karıştırılır. Unun topaklanmaması için karışım devamlı karıştırılır. Ocaktan indirildikten sonra vanilya eklenir ve mikser ile çırpılır. Ardından toz şeker eklenir ve tekrar ocağa alınarak kaynamaya başlayana kadar karıştırılır. Dikdörtgen bir tepsi veya borcama yağlı pişirme kağıdı serilir ve üzerine bir su bardağı Hindistan cevizi serpilir. Hazırlanan tavuk göğsü karışımı tepsiye eşit şekilde yayılır. Tavuk göğsü soğuduktan sonra yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarılır. Rulo haline getirildikten sonra yağlı kağıt ile üzeri kapatılarak buzdolabına alınır. Eğer zamanınız varsa buzdolabında bir gece dinlendirilmesi önerilir. Ancak 3-4 saat bekletmek de yeterli olabilir. Servis yapmadan önce yağlı kağıt açılır ve rulo 4-5 cm aralıklarla kesilerek servis edilir. Afiyet olsun. |