Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Tavuk Göğsü

Etimekli Tavuk Göğsü, hazırlanması oldukça basit ve bir o kadar da lezzetli bir tatlıdır. Tavuk göğsü genel olarak sütlü tatlılar arasında en çok sevilen tatlı türü olduğu için farklı şekillerde hazırlanabilir. Etimekli tavuk göğsü de bunlardan bir tanesidir. Tavuk göğsünde kullanılan malzemeler her ne kadar aynı olsa da etimek ile birleşince tadı biraz farklılaşır. Etimek, lezzet olarak her tatlı ile lezzetli bir uyum sağlar. Genellikle sütlü tatlılarda etimek, tatlı tabanı olarak kullanılır. Etimek yer alan tatlılarda mutlaka şerbet hazırlanmalıdır. Etimekler bir nevi kızartılmış ekmek olduğu için eşit olarak ve bolca şerbetlenmesi gerekir. Aksi takdirde etimekler yumuşamaz ve kıtır kalır. Şerbeti hazırlaması oldukça kolaydır ve ekstra bir hüner gerektirmez. Etimekli tavuk göğsü, yemeklerden sonra kahvenin yanında veya kabul günlerinde böreklerin çöreklerin yanında servis yapılabilir.

Etimekli Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler

  • 10-12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti İçin

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Tavuk Göğsü İçin

  • 1 paket oda sıcaklığında ılınmış margarin
  • 6 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Süslemesi İçin

  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz

Etimekli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Etimekli tavuk göğsü tarifinde öncelikli olarak etimek hazırlığı yapılır. Etimek, tatlı tabanı olarak kullanılacaktır. Tatlının yapılacağı borcamın tabanına etimekler tek kat halinde ve aralarında boşluk kalmayacak şekilde yan yana dizilir. Küçük bir kapta toz şeker ve su iyice karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynamış su kullanılması, şekerin erimesini kolaylaştırır. Hazırlanan şerbet kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine dökülür. Buradaki en önemli püf noktası, etimeklerin şerbeti tamamen çekerek yumuşamasıdır. Aksi takdirde etimeklerin kıtır kalması tatlının tadını bozacaktır. Şerbeti çekmesi için etimekler bir kenarda bekletilir.

Diğer bir yandan tavuk göğsü hazırlanır. Derin bir tencereye margarin konularak tencere ocağa alınır. Kısık ateşte un kokusu çıkıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika kadar kavrulur. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası unun renginin kahverengine dönmemesidir. Aksi takdirde tavuk göğsünün rengi değişecektir. Üzerine yavaş yavaş soğuk süt eklenerek çırpıcı ile bir taraftan da karıştırılmaya devam edilir. Un da topaklanmalar fark edilirse tavuk göğsü pişince blenderden geçirileceği için endişelenmeye gerek yoktur. Daha sonra içerisine şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar çırpıcı ile karıştırma işlemine devam edilir.

Tavuk göğsü kıvamını bulup üzeri göz göz olunca tencere ocaktan alınabilir. İçerisine vanilya eklenerek karıştırılır. Vakit kaybetmeden sıcakken blenderden geçirilir. Hazırlanan tavuk göğsü etimeklerin üzerine dökülür. Spatula yardımıyla üzeri düzeltilir. Daha sonra borcam streçlenerek tavuk göğsünün dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır. Tavuk göğsünün tam kıvamında katılaşması için 12 saat buzdolabında bekletilmesi gerekir. Sabah saatlerinde hazırlanan tavuk göğsü 5 çayı saatine ya da akşam yemekten sonrasına kıvamını bulmuş olur. Ancak vakti olmayanlar için birkaç saat dinlendirme işlemi de yeterlidir. Buzdolabından çıkarılan tavuk göğsü istenilen şekillerde dilimlenerek servis tabağına alınır. Üzerine bir tutam çekilmiş cevizi serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni