Kremalı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kremalı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Göğsü Tatlısı

Kremalı Tavuk Göğsü Tatlısı, özellikle büyük küçük herkes tarafından beğenilerek tüketilen, sütlü ve hafif bir tatlıdır. Hem yapımı pratik hem de oldukça lezzetli olan bu tatlıyı, sevdiklerinize ve arkadaşlarınıza hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Çocukların en çok tercih ettiği tatlılardan biri olan kremalı tavuk göğsü, süt ile hazırlandığı için protein açısından zengin ve sağlıklı bir alternatiftir. Aslında herkes bu tatlıyı evde kolaylıkla hazırlayabilir. Altında kakaolu bisküvi ve arasında krema ile nefis bir lezzet sunar. Canınız her istediğinde ya da eve gelen özel konuklarınıza kremalı tavuk göğsü tatlısını ikram edebilirsiniz. Süt ile hazırlanarak pişirildiği için kremalı tavuk göğsü hafif bir tatlıdır ve kilo aldırmaz.

Kremalı Tavuk Göğsü Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1,5 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Kreması İçin

  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket şekerli vanilya
Kremalı Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce kakaolu pötibör bisküvileri robottan geçirerek un haline getirin ve ardından fırın tepsisinin tabanına dökün. Üzerine kakaoyu ve toz şekeri ilave ederek karıştırın. Bu karışımı tepsinin her yerine güzelce yayın. Kremalı tavuk göğsü tatlısının muhallebisi için tencereye sütü, unu ve toz şekeri ilave edip bir çırpıcı ile çırpın. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine alın ve orta ateşte karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin. Muhallebi piştikten sonra içerisine tereyağını ekleyin. Pişirdiğiniz muhallebiyi tepsideki kakaolu bisküvinin üzerine dökün ve soğuması için bir kenara kaldırın. Muhallebi soğuduktan sonra dilimler halinde kesin. Bu arada krema için bir kasenin içerisine sıvı kremayı, krem şantiyi, toz şekeri ve şekerli vanilyayı ilave ederek mikser ile katı bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından dilimlenen tavuk göğsü tatlısının içine bir tatlı kaşığı kadar kremadan alarak spatula ile sürün. Tatlının bir ucunu diğer ucu ile kapatın ve servis tabağına alın. Dilerseniz krema sürme işlemini tatlıyı buzdolabında beklettikten sonra da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çilekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Tavuk Göğsü Besin Değerleri