Tavuk Göğsü Kaç Kalori?
12 Temmuz 2024

Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

Tavuk göğsü, sağlıklı ve lezzetli bir protein kaynağı olarak diyetlerde sıkça tercih edilen bir besindir. Tavuk göğsünün kalori miktarları, pişirme yöntemine göre değişiklik göstermektedir. Bu makalede, tavuk göğsünün farklı pişirme yöntemlerine göre kalori değerlerini inceleyeceğiz.

Tavuk Göğsü Derisiz:
Derisiz tavuk göğsü, fosfor, protein, potasyum, demir ve çinko açısından zengindir. Derisiz göğüs tüketimi, alınacak kaloriyi azalttığından tercih edilebilir. 1 orta porsiyon (100 gram) derisiz tavuk göğsünün kalori değeri 120 kcal'dir.

Tavuk Göğsü Haşlama:
100 gram haşlanmış tavuk eti, protein, fosfor, potasyum, demir ve çinko açısından zengindir. Ancak kolesterol yönünden yüksektir. Göğüs eti, tavuğun başka kısımlarına göre yağ oranı daha düşüktür. Haşlanmış tavuk göğsünün kalori değeri 110 kcal'dir.

Tavuk Göğsü Izgara:
100 gram ızgara tavuk eti, protein, fosfor, potasyum, demir ve çinko bakımından zengindir. Ancak kolesterol içeriği fazladır. Izgara tavuk göğsünün yağ ve kolesterol oranı düşüktür. Besin değerleri 1 köfte kadardır. Izgara tavuk göğsünün kalori değeri 151 kcal'dir.

Tavuk Göğsü Derili:
100 gram derili tavuk göğsü eti, protein, potasyum, fosfor, demir ve çinko açısından zengindir. Derili tüketimi, yağ ve kalori miktarını artırması sebebiyle derisiz tüketilmelidir. Derili tavuk göğsünün kalori değeri 172 kcal'dir.

Tavuk Göğsü Kızartılmış:
Kızartılmış tavuk göğsü, yağ oranı yüksek olduğu için çok fazla önerilmez. Mümkünse ızgara yöntemi tercih edilmeli, tüketilmek istendiğinde az miktar tüketmeye özen gösterilmelidir. Kızartılmış tavuk göğsünün kalori değeri 177 kcal'dir.

Ekstra Bilgiler:
Tavuk göğsü, sadece kalori ve yağ oranı açısından değil, aynı zamanda içerdiği yüksek protein miktarı ile de diyetlerde önemli bir yer tutar. Tavuk göğsü, kas yapımını destekler ve uzun süre tok kalmanızı sağlar. Ayrıca, tavuk göğsü pişirme yöntemleri arasında haşlama ve ızgara, sağlıklı beslenme açısından en çok tercih edilen yöntemlerdir.

  • Tavuk göğsü, düşük kalorili ve yüksek proteinli bir besin kaynağıdır.
  • Derisiz tavuk göğsü, daha düşük kalori ve yağ içerir.
  • Izgara ve haşlama yöntemleri, sağlıklı pişirme yöntemleridir.
  • Kızartılmış tavuk göğsü, yüksek yağ içeriği nedeniyle sınırlı tüketilmelidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Barbaros

12 Temmuz 2024 Cuma

Tavuk göğsünün farklı pişirme yöntemlerine göre kalori değerleri hakkında bilgi verirken, hangisinin daha sağlıklı olduğunu anlamak için derisiz tavuk göğsünün kalori değeri mi, yoksa kızartılmış olanın mı daha düşük olduğunu bilmek gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Barbaros bey, tavuk göğsünün farklı pişirme yöntemlerine göre kalori değerleri önemli bir konu. Genel olarak, derisiz tavuk göğsü haşlanmış veya ızgara yapılmış haldeyken daha düşük kaloriye sahiptir. Kızartılmış tavuk göğsü ise yağda pişirildiği için daha yüksek kalori içerir. Sağlık açısından değerlendirildiğinde, haşlanmış veya ızgara yapılmış tavuk göğsü, kızartılmış olana göre daha sağlıklıdır ve kalori değeri de daha düşüktür. Bu nedenle, sağlıklı bir beslenme planı için derisiz ve yağsız pişirme yöntemlerini tercih etmeniz tavsiye edilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi