Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk göğsü hepimizin bildiği sütlü hafif bir tatlı olmuştur. Kadayıf ise şerbetli bir tatlı olarak sunulur. Türk mutfağında çok sevilen bu iki farklı tür tatlı birleştirilerek çok daha güzel bir tatlı türü oluşturulmuştur. Kadayıf tatlısı tavuk göğsü ile birleşerek ağır tatlı özelliğini hafifleterek daha lezzetli bir hale getirilmiştir. Bu şekilde hazırlanması ile hem kalori oranı da daha düşük olmuştur.

Kadayıflı Tavuk Göğsü Malzemeleri

Kadayıflı Harç için
  • Yarım kg. Çiğ tel kadayıf
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
Tavuk Göğsü için
  • 1 litre süt
  • 152 gram tereyağı veya yarım paket margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 tane damla sakızlı falım
Kadayıflı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Taze çiğ kadayıf elle açılarak parçalanır ve bıçak yardımı ile ufak parçalar halinde kesilir. Yapışmaz tavanın içine tereyağı koyulup eritilir. Tereyağı kızınca üzerine doğranmış kadayıflar azar azar dökülür. Kadayıfın üzerine toz şeker ekleyerek karıştırılır ve kadayıflar kızarıp renk değiştirinceye kadar kavrulur. Daha sonra da üzerine parçalanmış ceviz içi dökülüp birkaç dakika daha karıştırılıp ocaktan indirilir ve bir kenarda soğumaya bırakılır.

Tavuk göğsünü hazırlamak için bir tencereye tereyağı koyulur ve eritilir. Eriyen tereyağı üzerine un eklenerek karıştırarak kavrulur. Kavurma işlemi un kokusu çıkıncaya kadar devam eder. Un kavrulunca üzerine soğuk süt yavaş yavaş eklenir ve sonra da hızlı hızlı karıştırılır. Un ile süt iyice karışınca içerisine sakız ve toz şeker eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Tavuk göğsü koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocaktan indirilir ve yaklaşık 2-3 dakika kadar ilk sıcaklığının geçmesi beklenir. Tavuk göğsünün içerisine bir paket sade toz krem şanti dökülerek mikser ile beş dakika kadar çırpılır.

Borcam tepsinin altına kavrulan kadayıfın yarısı dökülüp her yerine eşit şekilde dağıtılır. Kadayıfın üzerine tavuk göğsü dökülüp yayılır. Daha sonra tavuk göğsünün üzerine kalan kadayıf serpilir.

Kadayıflı tavuk göğsü, tepsinin üzeri streç ile kapatılarak buzdolabında yaklaşık 2-3 saat kadar dinlendirilir. Servis yapılacağı zaman dilimlenip servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni