Jöleli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Jöleli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Tavuk Göğsü Tarifi

Özellikle yaz günlerinde şuruplu ve ağır tatlılar yapmak istemeyen kişiler için jöleli tavuk göğsü tarifi çok ideal bir tatlıdır. Bu tarif oldukça lezzetli, hafif ve yapımı bir o kadar kolaydır. Sütlü tatlılar sevenler ve meyveli tatlı sevenler için hem sütlü hem meyveli olan jöleli tavuk göğsü tarifi ikisini bir arada sunmaktadır. Siz de aileniz için, günlerinizde ve doğum günü sofralarında bu renkli ve bir o kadar gösterişli jöleli tavuk göğsü tarifiyle farklılık katabilirsiniz. Bu tarifte kedi dili bisküvi kullanmayı tercih ettik. Eğer kedi dili kullanmak istemiyorsanız, normal pötibör bisküvi veya kakaolu bisküvi kullanabilirsiniz. Eğer normal bisküviyle yapacaksanız bisküvileri blender veya mutfak robotundan geçirip un haline getirip bu şekilde tepsinin en alt kısmına yaymanız gerekir. Biz bu tarifi tepside hazırladık; siz tercihinize göre dilerseniz kek kalıbı, dilerseniz de küçük kuplarda servis yapabilirsiniz. Bu şekilde farklılık katmak tamamen sizin hayal gücünüze kalmıştır. Jöleli tavuk göğsü tarifinde jöleleri farklı kullanarak ana malzemeleri hiç değiştirmeden birçok farklı tarif elde etmeniz mümkündür. Marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz toz jöleler vişne, çilek, kivi, limon ve muz çeşitleri bulunmaktadır. Bunları içeriğindeki meyveler ile süsleyerek farklı konseptler oluşturmanız sizin elinizdedir. Besleyici, lezzetli ve sağlıklı olan jöleli tavuk göğsü tarifi şöyledir.

Jöleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 paket kedi dili bisküvi,
  • 1 litre süt,
  • 16 yemek kaşığı şeker,
  • 5 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • Fındık içi,
  • Çilek,
  • 1 paket çilekli jöle,
  • Su

Jöleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencerenin içerisine tereyağını alın. Unu ilave ederek güzelce kavurun. Kavrulduktan sonra 1 litre sütün tamamını dökün ve karıştırın. İçerisine şekeri ve vanilyayı ilave ettikten sonra pişirmeye devam edin. Muhallebinin kıvamının yumuşak olması gerekir. Koyu olduğunu düşünürseniz bir miktar daha süt ilave edebilirsiniz. Piştikten sonra mikser yardımı ile bir güzel çırpın. İçerisinde kalan topakların dağılmasını sağlar ve akıcı bir tavuk göğsü hazırlamanıza yardımcı olur. Borcam içerisine kare veya dikdörtgen olabilir. Kedi dili bisküvilerini dibine yerleştirin. Boşluk kalmayacak şekilde tek sıra olmasına özen gösterin. Üzerine hazırladığınız tavuk göğsünü dikkatli bir şekilde her tarafına gelecek düzeyde dökün ve ıslak bir kaşık yardımı ile yayın. Tamamen düzelttikten sonra kenara soğuması için bırakın. Soğuduktan sonra çilekleri sap kısımlarından ayırdıktan sonra güzelce yıkayın ve kurulayın. İsterseniz yuvarlak yuvarlak isterseniz de dilimleyerek tavuk göğsünün üzerine güzel olacak şekilde dizin. Tavuk göğsü soğurken jöleyi hazırlayalım. Biz jöleli tavuk göğsü tarifi için çilekli jöle seçtik. Jöle paketlerinin arkasında nasıl yapılacağı firmaların markalarına göre değişir. Ortalama olarak size şöyle tarif edelim: 1,5 çay bardağı kaynar suyun içerisine jöle paketinin hepsini boşaltın. 1,5 çay bardağı çok soğuk suyu kaynayan jölenin içerisine dökün. Bu jöleye şok etkisi yapacaktır. Bu işlemin hemen ardından hiç bekletmeden tavuk göğsünün üzerine sıvı halde olan karışımı dökün. Daha sonrasında zamanla donmaya başlayacaktır. Önce dışarıda soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonrasında buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin. Tamamen soğuyan jöleli tavuk göğsünü dilimleyin ve üzerine fındık içini öğüterek serpiştirin. Jöleli tavuk göğsü tarifi hazırdır. Soğuk servis ediniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri