İki Renkli Tavuk Göğsü İki Renkli Tavuk Göğsü, özellikle kabul günlerinde veya özel günlerde severek ikram edilen bir tatlıdır. Geleneksel bir tatlı olan tavuk göğsünün farklı soslarla hazırlanması ve servis edilmesi mümkündür. İki renkli tavuk göğsü tatlısı, hem görünümüyle gözlere hem de tadıyla damaklara hitap etmektedir. Çocukların güvenle tüketebileceği, kalorisi düşük ve hazmı kolay bir tatlıdır. Yeni doğum yapan ve emziren anneler için son derece ideal bir tatlıdır. Hazırlanması son derece kolay olup, sonucu bir o kadar güzeldir. İki Renkli Tavuk Göğsü Malzemeleri
İki Renkli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir tencere içine süt, şeker, nişasta ve un eklenir ve karıştırarak kaynayana kadar pişirilir. Karıştırma işlemi çırpıcı ile yapılırsa oluşacak muhallebi daha pürüzsüz olur. Kaynamaya başladığı anda içine vanilya ve tereyağı eklenir ve iki dakika daha karıştırılıp ocaktan alınır. Hazırlanan muhallebi ikiye bölünür. Bir tarafına didiklenen tavuk göğsü, diğer tarafına kakao eklenir ve mikserin önce düşük daha sonra yüksek devrinde yaklaşık beş dakika çırpılır. Muhallebinin göz göz olduğunu görene kadar çırpmaya devam edilir. Isıya dayanıklı bir kap içine önce bir miktar su koyulur, kap çalkalanır ve su dökülür. Bu, daha sonra içine dökülecek muhallebinin soğuyunca kolay çıkmasını sağlar. Cam kap içine önce beyaz, ardından kakaolu olan muhallebi dökülür ve bıçak ya da çatal yardımıyla şekil verilerek muhallebilerin iki renk alması sağlanır. İlk sıcağını atana kadar tezgahta soğutulur, ardından buzdolabına koyularak iyice soğutulur. Soğuduktan sonra servis edileceği zaman dolaptan alınır ve dilimlenir. İstenilen sos ile servis yapılır. İçinde kakao olduğu için çikolata sos ve kuruyemiş ile gayet lezzetli olur. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
Afiyet olsun. |