Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Göğsü, Fırında yapılan bütün yemekler bir harika oluyor. Zaten patatese ve tavuk müthiş bir ikili oluyor. Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek yemiş olduğu fırında patatesli tavuk göğsü yemeği oldukça sağlıklı, doyurucu, lezzetli ve bir o kadarda pratik bir yemek çeşididir. Özellikle de akşam yemeği olarak bence gayet uygun bir tariftir. İçinde hem patates ve hem de tavuk göğsü mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Patatesli Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeleri
  • İki yemek kaşığı sıvı yağı
  • Beş tane patates
  • İki yemek kaşığı biber salçası
  • Dört tane kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz
  • 5-6 tane yeşil biber
  • Bir yemek kaşığı kadar kekik
  • Be diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı kadar kimyon
  • İki su bardağı kadar sıcak su
  • Altı tane domates
  • Bir çay kaşığı kadar karabiber
  • Bir kilo gram tavuk göğsü
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Oldukça besleyici olan bu tarifi yapmak için öncelikle soğanların ve patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın. Yine aynı şekilde yeşil biberi de uzun, uzun doğrayın. Daha sonra sarımsakların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Domateslerden iki tanesinin kabuğunu soyun ve rendeleyin arta kalanı da halka şeklinde doğrayın. Sonra bir kap içine yeşil biberi, patatesi, sarımsağı, soğanları ve rendelemiş olduğunuz domatesleri ilave edin ve iyice harmanlayın. Patatesli karışımın üstüne tavuk göğsü etlerini ilave ederek iyice karıştırın ve fırın tepsisi içine dökün ve yayın. Daha sonra geniş bir kâse içerisine kekiği, kaynamış suyu, kimyonu, salçayı, pul biberi, sıvı yağını ve istediğiniz kadar tuzu koyarak iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz sosu tavuk göğsü ve patatesli karışımın üstüne gezdirin. Daha sonra halka şeklinde doğramış olduğunuz domatesleri de üstüne yerleştirin. Fırında patatesli tavuk göğsü yemeğini önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında tam bir saat kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Petibörlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri