Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı tavuk göğsü, Bir çoğumuz tatlı hastasıyızdır. Kimimiz şerbetli tatlıların tutkunu olsa da. Bir çoğumuzda sütlü tatlıların tutkunuyuzdur. Şerbetli tatlılar hem yağımı oldukça zor hem de kalorisi yüksek tatlılardır. Oysa sütlü tatlıların hazırlık aşaması oldukça kolay ve kalorisi daha düşük tatlılardır. Sütlü tatlı deyince ilk aklımıza gelenler sütlaç, tavuk göğsü, Sakızlı muhallebi gibi tatlılardır. Tavuk göğsü ve sakızlı muhallebiyi birleştirdik mi oldukça lezzetli bir tat ortaya çıkıyor herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Sakızlı tavuk göğsünü yapmak için öyle uzun uzadıya zaman harcamanıza da gerek yok. Çünkü oldukça pratik bir tatlı olup enfes bir lezzete sahiptir. Ayrıca küçük kuplarda servis yapabileceğimiz gibi borcam bir tepsiye serip soğuyunca dilimleyerek de servis yapabiliriz. Sıcak yaz aylarında serinletici ve hafif bir tatlı arıyor iseniz sakızlı tavuk göğsü tam size göre bir lezzet. Benim sıklıkla yapmış olduğum bu lezzetin tarifini sizlerle paylaşıyorum. Daha önce hiç tatmamış olanlar veya tatmış fakat hiç yapmamış olanlar paylaşmış olduğum tarife uyarak yapabilirsiniz.

Sakızlı tavuk göğsü için gerekli malzemeler
  • 1 süt,
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 çay bardağı un,
  • 1 çay bardağı mısır nişastası,
  • 2 paket vanilya,
  • 100 gram margarin,
  • 2 adet damla sakızı yoksa bir adet şekersiz falım sakızı,
  • Süslemek için tarçın, ceviz içi veya Hindistan cevizi,
Sakızlı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Sakızlı tavuk göğsü hazırlamak için derin bir tencerenin içerisine toz şeker, un ve nişastayı koyup karıştırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. Sütü ilave ederken un ve nişasta topaklanmaması için karıştırıyoruz. Büyün malzemeler topak topak olmadan erince tencereyi ocağın üzerine alıp kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Sakızlı tavuk göğsü kaynamaya başladığında damla sakızı margarin ve vanilyayı ekliyoruz. Sakız ve margarin eriyinceye kadar karıştırmaya devam edip ocaktan indiriyoruz. Yaklaşık 5 dakika dinlendirdiğimiz tatlıyı mikser ile köpük, köpük oluncaya kadar çırpıp dibini yumurta fırçası ile su sürdüğümüz borcam bir tepsinin içerisine seriyoruz. Daha sonra dışarıda oda sıcaklığında soğuyunca sakızlı tavuk göğsünü buz dolabına koyup yaklaşık 4-5 saat bekletiyoruz. Daha sonra dilediğimiz gibi dilimleyip üzerine tarçın, Hindistan cevizi veya ceviz içi serperek servis yapabiliriz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sakızlı Tavuk Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumuşak Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri