Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Tavuk Göğsü

Sakızlı tavuk göğsü, tatlı severler için oldukça özel bir lezzettir. Bazılarımız şerbetli tatlıları tercih ederken, birçoğumuz ise sütlü tatlıların hayranıyız. Şerbetli tatlılar hem yapımı oldukça zahmetli hem de kalorisi yüksek tatlılardır. Oysa sütlü tatlılar, hazırlık aşaması oldukça kolay ve kalorisi daha düşük tatlılardır. Sütlü tatlı denince ilk akla gelenler arasında sütlaç, tavuk göğsü ve sakızlı muhallebi gibi tatlılar bulunur. Tavuk göğsü ve sakızlı muhallebiyi birleştirdiğimizde ise oldukça lezzetli bir tat ortaya çıkar. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Sakızlı tavuk göğsünü yapmak için uzun zaman harcamanıza gerek yoktur; oldukça pratik bir tatlı olup enfes bir lezzete sahiptir. Ayrıca, küçük kuplarda servis yapabileceğiniz gibi, borcam bir tepsiye serip soğuyunca dilimleyerek de servis yapabilirsiniz. Sıcak yaz aylarında serinletici ve hafif bir tatlı arıyorsanız, sakızlı tavuk göğsü tam size göre bir lezzettir. Sıklıkla yaptığım bu lezzetin tarifini sizlerle paylaşıyorum. Daha önce hiç tatmamış olanlar veya tatmış fakat hiç yapmamış olanlar, paylaştığım tarife uyarak yapabilirler.

Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 100 gram margarin
  • 2 adet damla sakızı (yoksa bir adet şekersiz falım sakızı)
  • Süslemek için tarçın, ceviz içi veya Hindistan cevizi

Sakızlı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Sakızlı tavuk göğsü hazırlamak için derin bir tencereye toz şeker, un ve nişastayı koyup karıştırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. Sütü ilave ederken un ve nişastanın topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz. Tüm malzemeler topaksız bir hale geldiğinde tencereyi ocağın üzerine alıp kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Sakızlı tavuk göğsü kaynamaya başladığında içine damla sakızı, margarin ve vanilyayı ekliyoruz. Sakız ve margarin eriyinceye kadar karıştırmaya devam edip ocaktan alıyoruz. Yaklaşık 5 dakika dinlendirdiğimiz tatlıyı mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpıp, dibini hafifçe su ile ıslattığımız borcam bir tepsiye döküyoruz. Daha sonra oda sıcaklığında soğuyan tatlıyı buzdolabına koyup yaklaşık 4-5 saat bekletiyoruz. Ardından dilediğimiz gibi dilimleyip üzerine tarçın, Hindistan cevizi veya ceviz içi serperek servis yapabiliriz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çilekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fincanda Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fincanda Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumuşak Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri