Tavadaki tavuk göğsü tarifleri nelerdir?

Tavada tavuk göğsü pişirmek, doğru tekniklerle uygulandığında her seferinde mükemmel sonuçlar veren bir sanata dönüşüyor. Etin kurumaması ve lezzetini tamamen koruması için dikkat edilmesi gereken incelikler ve pratik tarifler, bu besleyici protein kaynağını sofraların yıldızı haline getiriyor.

24 Kasım 2025

Tavada Tavuk Göğsü Pişirmenin Püf Noktaları ve Lezzetli Tarifler


Tavuk göğsü, düşük yağ oranı ve yüksek protein içeriğiyle sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak doğru pişirilmezse kuru ve lezzetsiz olabilir. Tavada mükemmel tavuk göğsü pişirmek için önce bazı temel ipuçlarını paylaşalım:

  • Etin eşit kalınlıkta olması için hafifçe dövülmesi
  • Oda sıcaklığına getirilmiş tavuk kullanılması
  • Tavanın iyice ısınmış olması
  • Pişirme süresinin (yaklaşık 6-8 dakika) aşılmaması
  • Dinlendirme süresine (5 dakika) dikkat edilmesi

1. Klasik Tavada Tavuk Göğsü Tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

  • Tavuk göğsünü yıkayıp kuruladıktan sonra eşit kalınlıkta kesin
  • Baharatları etin her iki yüzüne de güzelce yedirin
  • Tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın ve zeytinyağını ekleyin
  • Tavukları tavaya yerleştirin ve 6-8 dakika pişirin, ara sıra çevirin
  • Pişen tavukları 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın

2. Limonlu ve Sarımsaklı Tavuk Göğsü

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 limonun suyu ve rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı:

  • Tavuk göğsünü marine etmek için sarımsak, limon suyu, limon rendesi ve baharatları karıştırın
  • Tavukları bu karışımda en az 30 dakika bekletin
  • Tavada her iki tarafını altın rengi olana kadar pişirin
  • Son dakika limon suyu ekleyip sosa yedirin

3. Hardallı Bal Soslu Tavuk Göğsü

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

  • Hardal, bal, sarımsak ve zeytinyağını karıştırın
  • Tavukları bu sosla marine edin
  • Tavada pişirdikten sonra kalan sosu üzerine gezdirin

4. Baharatlı Fırın Tavuk Göğsü (Tavada Başlayıp Fırında Bitirme)

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  • Tavukları baharatlarla iyice ovun
  • Tavada her iki yüzünü 2'şer dakika kızartın
  • 180°C fırında 10-12 dakika pişmeye bırakın

5. Kremalı Mantarlı Tavuk Göğsü


Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü (küp kesilmiş)
  • 200 gr mantar
  • 1 soğan
  • 200 ml krema
  • 2 diş sarımsak

Hazırlanışı:

  • Tavuk küplerini tavada soteleyin
  • Ayrı bir tavada soğan ve mantarları pişirin
  • Tavukları ekleyip krema ve sarımsak ilave edin
  • 5 dakika kısık ateşte pişirin

Servis Önerileri:

  • Pilav veya makarna yanında
  • Yeşil salata ile
  • Sebzeli garnitürlerle
  • Patates püresi eşliğinde

Bu tariflerle tavuk göğsünüz her zaman sulu, yumuşak ve lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;