Oktay usta'nın tavuk göğsü tarifi nedir?

Oktay Usta'nın tavuk göğsü tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Tavuk göğsünün sütlü sosla buluştuğu bu nefis yemek, günlük hayatın koşuşturmasında kolayca hazırlanabilecek bir tarif olarak öne çıkıyor.

24 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Tavuk Göğsü Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


  • Tavuk göğsünü yıkayıp, kuşbaşı doğrayın.
  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Tavukları ekleyip, suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Unu ilave edip, 2-3 dakika kavurun.
  • Yavaş yavaş sütü ekleyip, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber veya domates salçası ekleyin.
  • Kıvam alana kadar pişirin, ocaktan almadan önce birkaç dakika dinlendirin.

Püf Noktaları:


  • Tavukları çok pişirmemeye dikkat edin, aksi halde sertleşebilir.
  • Sütü yavaş ekleyerek sürekli karıştırın, böylece topaklanma önlenir.
  • İsteğe göre rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz.
  • Üzerine maydanoz serperek sunum yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;