Oktay Usta'nın Tavuk Göğsü Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Tavuk göğsünü yıkayıp, kuşbaşı doğrayın.
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Tavukları ekleyip, suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Unu ilave edip, 2-3 dakika kavurun.
- Yavaş yavaş sütü ekleyip, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber veya domates salçası ekleyin.
- Kıvam alana kadar pişirin, ocaktan almadan önce birkaç dakika dinlendirin.
Püf Noktaları:
- Tavukları çok pişirmemeye dikkat edin, aksi halde sertleşebilir.
- Sütü yavaş ekleyerek sürekli karıştırın, böylece topaklanma önlenir.
- İsteğe göre rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz.
- Üzerine maydanoz serperek sunum yapabilirsiniz.
|